Цього року українці відзначатимуть Новий рік в умовах війни. Ракетні удари ворога руйнують об'єкти критичної інфраструктури, а люди змушені пристосовувати своє життя до нових реалій. Тому слід завчасно продумати меню на новорічний стіл, щоб на приготування їжі пішло мінімум часу за наявності світла.
Холодні та гарячі закуски на Новий рік — страви, які завжди виглядають доречно на святковому столі. Вони легко та швидко готуються, не потребують великої кількості інгредієнтів.
Рулет з салямі та сиром
Інгредієнти:
- 450-500 г вершкового сиру;
- половина палки ковбаси салямі;
- половина болгарського перцю;
- крекери (для подавання на стіл).
Спосіб приготування:
- На дошку викласти харчову плівку. Акуратно викласти зверху вершковий сир шматочками. Зверху покласти ще одну харчову плівку. За допомогою скалки розкатати сир, щоб отримати тонкий шар.
- Зняти верхню плівку, викласти шар тонко нарізаної ковбаси салямі. Щоб ковбаса краще трималася на сирному шарі, потрібно викласти на неї харчову плівку і акуратно придавити руками.
- Перевернути заготовлення майбутнього рулету, зняти нижню плівку. На вершковий сир викласти тонко нарізаний соломкою болгарський перець.
- Акуратно завернути в рулетик. Залишити в холодильнику або на балконі на 3-4 години.
- Перед подаванням рулет нарізати на тоненькі шматочки і викласти на крекери.
Кабачкові рулетики
Інгредієнти:
- 1 кабачок;
- 1 яйце;
- 2 ст. ложки борошна;
- 5 ст. ложок молока;
- 1 упаковка плавленого сирка;
- 2 зуб. часнику;
- 1 ст. ложка майонезу;
- сіль, перець на смак.
Спосіб приготування:
- Кабачок нарізати на тоненькі слайси. Збити яйце з молоком, додати борошно і ретельно перемішати. Консистенція повинна бути однорідною, без грудочок. Посолити і поперчити.
- Кожен слайс умочувати в клярі, обсмажити на сковороді з двох боків до золотистої скоринки.
- Плавлений сирок натерти на тертушці, додати подрібнений часник і майонез. Розмішати. Можна також додати зелень за бажанням.
- На край кожного слайсу викласти 1 чайну ложку начинки, загорнути в рулетик.
«Рафаелло» з крабових паличок
Інгредієнти:
- 200 г крабових паличок;
- 3 плавлених сирки;
- 3 яйця;
- 3 зуб. часнику;
- 1,5-2 ст. ложки майонезу.
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти потрібно натерти на дрібній терці. Відкласти 1/3 крабових паличок (для прикрашання).
- Все інше змішати з майонезом. Додати сіль на смак.
- Сформувати невеликі кульки. Обваляти кожну в подрібнених крабових паличках.
Перед подачею на стіл закуска має постояти одну-дві години у холодильнику або на балконі.