Рецепти смачних десертів на Новий рік

Поділитися
Рецепти смачних десертів на Новий рік © smak.ua
Ці десерти можна приготувати вдома.

Цього року українці відзначатимуть Новий рік в умовах війни. Ракетні удари РФ руйнують об'єкти критичної інфраструктури, а люди змушені пристосовувати своє життя та побут до нових реалій. Необхідно заздалегідь продумати, що приготувати на новорічний стіл, щоб на це витратити мінімум часу за наявності світла.  Окрім салатів та закусок на Новий рік можна приготувати десерти.

Десерт "Дід Мороз" із полуниці

Інгредієнти:

  • 10-15 великих свіжих або розморожених ягід полуниці;
  • 100 г сиру;
  • 50 г сметани;
  • насіння кунжуту (на смак).

Спосіб приготування:

  1. Полуницю промийте та обсушіть.
  2. Сир збийте зі сметаною та цукром.
  3. Зріжте з полуниці приблизно третину верху – це буде “ковпак”. Між ним і частиною, що залишилася, покладіть трохи сирно-сметанної маси і накрийте зрізаною частиною.
  4. З насіння чорного кунжуту «зробити» очі Діда Мороза.

Готовий десерт треба поставити у холодильник на одну годину.

Десерт "Кролик"

Інгредієнти (на одну порцію):

  • 80-100 г вершкового морозива;
  • 50 г печива з пряженого молока;
  • 50 г будь-яких горіхів;
  • 1 печиво "Вушко";
  • ягоди вишні без кісточок;
  • кокосова стружка;
  • круглі цукерки та маршмелоу (на смак).

Спосіб приготування:

  1. Печиво та горіхи подрібніть окремо одне від одного.
  2. У склянку викладіть шарами печиво та морозиво, періодично додаючи туди ж по 2-3 вишні.
  3. Зверху посипати десерт кокосовою стружкою, а в центрі – подрібненими горіхами.
  4. З круглих цукерок і маршмелоу зробіть мордочку кролика, а з печива "Вушка" – вуха.

Подавайте десерт до столу або помістіть у холодильник, щоб морозиво не розтануло.

Десерт "П'яна вишня"

Інгредієнти:

  • 250 г вишні без кісточок;
  • 150 г цукру;
  • 30 г коньяку;
  • мигдаль (на смак);
  • 250 г сир маскарпоне;
  • 200 г бісквітно-кавового печива;
  • м'ята або шоколадна крихта.

Спосіб приготування:

  1. Ягоди вишні викласти у сотейник.
  2. Додати до ягід цукор та протушкувати на повільному вогні п'ять хвилин.
  3. До карамелізованої вишні додати коньяк і потримати на вогні ще хвилину.
  4. У келих чи креманку накришити кавове бісквітне печиво, додати подрібнений мигдаль.
  5. Зверху на печиво викласти пару ложок маскарпоне та полити вишнево-коньячним соусом.

Поставити десерт на 30 хвилин у холодильник і можна подавати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі