Наближається Великдень: рецепт незвичайної вологої паски

Поділитися
Наближається Великдень: рецепт незвичайної вологої паски © СТБ
Тісто буде м’яке і солодке.

Цього місяця християни будуть святкувати одне з найголовніших свят – Великдень. Перед ним українці традиційно печуть паски. Рецептів існує безліч і у кожної господині є свій улюблений.

Видання «УНІАН» пропонує рецепт смачної вологої паски з повітряним і пористим тістом.

Волога м'яка паска

Інгредієнти на 4 паски:

  • борошно - 450 г;
  • дріжджі сухі швидкодіючі - 6 г;
  • молоко - 250 г;
  • яйця - 5 шт.;
  • цукор - 130 г;
  • цукати - 150 г;
  • вершкове масло - 150 г;
  • щіпка солі;
  • ванілін, спеції за смаком.

Збити до однорідності молоко з яйцями і цукром. Яйця мають бути холодними, прямо з холодильника, а молоко кімнатної температури. Додати в тісто дріжджі, борошно, дрібку солі, ванілін і спеції за смаком. Збити тісто тістомісом або замісити руками - воно виходить трохи рідким і липким.

Холодне вершкове масло нарізати кубиками і вмішати в тісто по одному кубику. Поступово суміш буде ставати більш еластичною і почне "відходити" від стінок. Готове тісто перекласти в миску, змащену соняшниковою олією. Залишити на 2-3 години, щоб воно збільшилося в об'ємі вдвічі.

Потім обім'яти тісто змазаними в олії руками. Воно має бути наповненим бульбашками повітря.

Після цього ємність з тістом загорнути плівкою в кілька шарів і прибрати в холодильник як мінімум на ніч або навіть на пару днів.

Основу для паски знову обім'яти і вмішати в нього цукати. Можна також додати в начинку родзинки і курагу. Розділити готове тісто на чотири частини і наповнити паперові форми на 1/3. Поставити форми в тепле місце для підйому на 2-3 години. За цей час тісто підніметься вдвічі.

Нарешті, поставити форми з тістом в розігріту до 180° духовку і пекти до готовності. Це займе приблизно 40-60 хвилин, залежно від духовки. В середині запікання накрийте верхівки пасок фольгою, щоб вони не підгоріли.

Щоб паски довше збереглися свіжими і не черствіли, зберігайте їх в поліетиленовому пакеті, або оберніть рушником і викладіть в каструлі.

Після випікання паски прикрашають глазур’ю. Нагадаємо, є три рецепти глазурі, яка обов'язково вийде саме такою, як задумано.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі