Готуємось до Великодня: три рецепти глазурі для пасок

Поділитися
Готуємось до Великодня: три рецепти глазурі для пасок © freepik/chandlervid85
Ідеальна глазур не кришиться і не обсипається.

Наближається Великдень – одне з найважливіших свят для християн. Напередодні нього традиційно печуть паски, які прикрашають глазур’ю. Є три рецепти глазурі, яка обов'язково вийде саме такою, як задумано, пише «Фокус».

Цукрова глазур для паски

Таке покриття виходить матовим, а якщо намазати тонким шаром, то воно трохи просвічуватиме. Тому потрібно нанести кілька шарів.

Інгредієнти:

  • цукор — 200 г;
  • вода — 75 мл;
  • лимонний сік — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Цукор висипати в каструлю, залити водою, поставити на помірний вогонь і перемішати до розчинення цукру. Після того, як сироп закипить, варити його на середньому вогні 5-6 хвилин.

Щоб перевірити готовність, потрібно взяти трохи сиропу й опустити в крижану воду. Якщо сироп скатався в пружну кульку, настав час знімати з вогню.

Додати до нього сік лимона та поставити посуд із сиропом у ємність із крижаною водою. Постійно помішуючи, остудити масу до теплого стану.

Глазур з желатином

Така глазур блищить, не прилипає та не обсипається під час нарізання паски.

Інгредієнти:

  • желатин — 1 ч. л. з невеликою гіркою;
  • вода — 4 ст. л.;
  • цукрова пудра — 100 г;
  • дрібка ваніліну або кілька крапель лимонного соку.

Спосіб приготування:

Желатин залити двома столовими ложками холодної води, розмішати й залишити на 20 хвилин. Взяти невелику каструлю, насипати туди цукрову пудру, додати ванілін або лимонний сік, воду, що залишилася, все добре перемішати. Поставити масу на середній вогонь, помішуючи, довести до кипіння та зняти з плити.

У гарячому сиропі розчинити набухлий желатин. Поки суміш тепла, збити її міксером на великій швидкості в білу густу масу. На це піде близько п'яти хвилин. Якщо збивати менше, вона може не застигнути на пасках.

Щоб глазур не затверділа раніше, потрібно поставити каструлю в ємність із окропом. Нанести гарячу масу на паски. Глазур на випічці застигає за кімнатної температури протягом кількох годин. Можна залишити її на цілу ніч.

Глазур зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • сухе молоко — 4 ст. л.;
  • згущене молоко — 6 ст. л.;
  • лимонний сік — 2 ч. л.

Спосіб приготування:

Згущене молоко треба змішати із сухим молоком і лимонним соком до однорідної консистенції. В ідеалі маса вийде досить густою. Змастити помадкою паски. Варто врахувати, що вона застигає кілька годин. Краще залишити її застигати на всю ніч.

Великдень належить до перехідних церковних свят, тому кожного року його дата змінюється. Нагадаємо, скільки відпочиватимуть українці цього року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі