Експерт розповів, як нараховуватимуться тестові бали під час ЗНО-2020

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Експерт розповів, як нараховуватимуться тестові бали під час ЗНО-2020
Цьогоріч на тестування чекають істотні зміни.

Випускників, які цьогоріч наберуть на зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) 200 балів, буде більше, ніж торік, вважає в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Валерій Бойко. Про причини цього явища фахівець розповів в інтерв’ю ZN.UA.

Так, пороговий бал «склав/не склав», до якого прив’язана шкала оцінок за ЗНО, визначають спеціально створені експертні групи в регіональних центрах.

Цього року їхню увагу акцентували на тому, що, відповідно до інструкції, вони мають насамперед зважити на обставини, які склалися в державі, - багатомісячний період дистанційного навчання через коронавірусний карантин.

«Це означає повну відповідальність дитини за результати свого навчання і мінімальний вплив учителя не лише на підготовку, а й на її коригування. Тому, порівняно з минулим роком, порогові бали за тест буде встановлено низькі. Так ми зробили під час пробного тестування. І це зміна істотна», - пояснив Бойко.

За словами експерта, її більше відчують ті абітурієнти, котрі успішно складуть тестування і опиняться на верхівці рейтингової шкали.

«Грубо кажучи, дітей, які нинішнього року наберуть 200 балів на ЗНО, може бути значно більше, ніж торік», - підсумував він.

Про те, що нового було в нинішніх тестах; чи правда, що цього року тестові бали абітурієнтам виставлятимуть поблажливіше, ніж зазвичай; чому проста задача про оренду авта викликала труднощі та інші важливі питання ЗНО-2020 читайте у статті Оксани Онищенко «Керівник центру тестування Валерій Бойко: «Дітей, які цього року наберуть 200 балів на ЗНО, може виявитися значно більше, ніж торік».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі