Економ-меню: три прості рецепти ситних страв

Поділитися
Економ-меню: три прості рецепти ситних страв © smak.ua
Їх може приготувати кожна господиня.

Під час війни українці змушені оптимізувати свій раціон та робити запаси продуктів. Щоб повноцінно харчуватися та заощаджувати кошти необхідно заздалегідь продумати меню. Наприклад, можна приготувати гороховий суп, салат з сезонних овочів та деруни з капустою.

Гороховий суп без м’яса

Інгредієнти:

  • горох сухий (корисніше зелений сушений) – 1,5 ст.;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • спеції, сіль, перець, лавровий лист, зелень  – на смак;
  • олія – 4 ст. л

Приготування:

  • Горох залити водою і залишити на ніч. До моменту приготування горох промити, знову залити воду і поставити на вогонь. Після того, як він закипить, варити 2 години до повного розварювання.
  • Очистити картоплю, нарізати кубиками, додати до гороху.
  • Цибулю і моркву нарізати, обсмажити на сковороді, додати до страви.
  • Додати спеції та сіль, зелень та варити суп до готовності.
  • Дати страві настоятися 20-30 хвилин та можна подавати на стіл.

Перуанський салат з буряком

Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • кукурудза консервована – 1 банка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія – 3 ст. л;
  • оцет 9% — 1/3 ч. л;
  • петрушка – невеликий пучок.

Приготування:

  • Овочі помити, відварити до готовності, очистити.
  • Буряк натерти на терці, змішати з олією.
  • Картоплю і моркву нарізати невеликими кубиками, викласти у салатницю.
  • До овочів додати кукурудзу.
  • Дрібно нарізати зелень та цибулю, додати до страви.
  • Покласти буряк у салатницю, додати сіль, оцет, спеції, перемішати.
  • Дати салату настоятися у холодильнику 30 хвилин та можна подавати на стіл.

Деруни з капустою

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • капуста білокачанна – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • борошно – 2 ст. л;
  • олія, сіль, перець – на смак.

Приготування:

  • Всі овочі помити, очистити.
  • Натерти на терці моркву, дрібно нарізати цибулю та обсмажити їх на сковороді.
  • Нарізати капусту, додати до моркви та цибулі, обсмажувати до готовності.
  • Картоплю натерти на тертці, додати борошно, яйця, сіль і спеції, замісити тісто для дерунів.
  • Викласти невелику кількість картопляного тіста на розігріту сковороду, зверху додати чайну ложку капустяної начинки, закрити зверху черговою порцією тіста.
  • Обсмажувати деруни з обох боків під кришкою 15 хвилин.
  • Подавати страву можна зі сметаною або іншим соусом.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі