Ціни на фрукти: в Україні подешевшали яблука

Поділитися
Ціни на фрукти: в Україні подешевшали яблука © freepik/freepik
Аналітики назвали причини.

В Україні спостерігається зниження цін на яблука. Це пов'язано з низьким попитом та збільшенням пропозиції яблук осінніх сортів. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Експерти зазначили, що така тенденція на українському ринку спостерігається вже третій тиждень поспіль.

Так, станом на 7 вересня, якісне сортове яблуко продавали за ціною 12-18 грн/кг ($0,29-0,44/кг), що в середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Аналітики зазначили, що зараз у продаж в основному надходять яблука осінніх сортів, які не придатні для зберігання. Тому садівники прагнуть реалізувати їх у першу чергу та знижують відпусткні ціни на цю продукцію.

Українці, приємно здивовані цьогорічним літнім асортиментом продуктів та їхньою відносною доступністю, занепокоєно вдивляються у вересень через підвищення акцизів на паливо, можливі відключення електроенергії, погрози про перебої з хлібом, шалене подорожчання кави в Європі та дорогий шоколад. Які будуть ціни на продукти цієї осені – читайте у статті експертки у галузі сільського господарства інформаційно-аналітичного центру «АГРО ПЕРСПЕКТИВА» Лариси Гук «Споживчий кошик: чи шокує осінь цінами на продовольство?» на ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі