Відключення світла: як залишатися на зв’язку

Поділитися
Відключення світла: як залишатися на зв’язку © Unplash
Про це нагадав міністр цифрової трансформації.

Через постійні обстріли Росії в Україні пошкоджено багато енергетичних об’єктів. Через це в країні було запроваджено графіки відключень.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в своєму Telegram-каналі нагадав, як зберегти мобільний зв’язок під час відключень світла.

«Зазвичай ви сидите в інтернеті через робочий або домашній вайфай. Коли вимикають світло — всі одразу перемикаються на мобільний інтернет. Через це базові станції мобільних операторів не справляються — навантаження на мережі зростає в 10 разів і зв’язок зникає. Перше, що можете зробити, — увімкніть національний роумінг і перемкніться на іншого оператора», —зазначив він.

Також він порадив, завчасно завантажити інтерактивну мапу з пунктами незламності в «Дії». У багатьох пунктах є Starlink, щоб бути онлайн, та генератор, щоб зарядити телефони.

«Ну і нагадую про енергостійкий фіксований інтернет. Одна з найефективніших технологій для цього — xPON. Працює 4+ години при відключеннях електроенергії. Тобто зможете через месенджер зателефонувати мамі та сказати, що у вас все ок. Спитайте в провайдера, чи використовує він xPON і чи може підʼєднати. Якщо ні, рекомендую знайти іншого на мапі ЛУН», — нагадав Михайло Федоров.

Нагадаємо, що треба робити, якщо застрягли в ліфті через відключення світла. Потрібно заспокоїтися та дотримуватися чітких інструкцій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі