День молоді: коли відзначають в Україні

Поділитися
День молоді: коли відзначають в Україні
Це свято відзначають кожного року.

В Україні до 2022 року День молоді відзначався в останню неділю червня. Але Указом Президента України у 2021 році святкування Дня молоді перенесли на 12 серпня. Таким чином були враховані ініціативи молодіжних рухів та організацій України, які хотіли підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти.

Історія свята

День молоді вперше святкували у 1958 році. За часів незалежності у 1994 році президент України Леонід Кравчук підписав закон про святкування Дня молоді в останню неділю червня. Зроблено це було з ініціативи молодіжних організацій.

Слід зазначити, що в Україні від 2022 року День молоді святкують 12 серпня. Цього дня 1999 року Генеральна асамблея ООН встановила Міжнародний день молоді.

Ще одне свято – Всесвітній день молоді, відзначається в Україні 10 листопада. Дата святкування «Всесвітнього дня молоді» присвячена до дня закінчення Всесвітньої конференції молоді, що проходила 29 жовтня-10 листопада 1945 року в Лондоні.

Також святкують Міжнародний день солідарності молоді 24 квітня. Свято встановлено з 1957 року за рішенням Всесвітньої федерації демократичної молоді для того, щоби привернути увагу державних органів, суспільства та ЗМІ до проблем молоді.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі