Чи захищають пластикові маски від COVID-19: роз'яснення ЦГЗ

Поділитися
Чи захищають пластикові маски від COVID-19: роз'яснення ЦГЗ © Bigl.ua
Пластикові маски не належать до засобів індивідуального захисту.

Маски, виготовлені із прозорого пластику, які використовують співробітники сфери громадського харчування та обслуговування, не є засобами індивідуального захисту, зазначає Центр громадського здоров’я у Facebook.

«Прозорі пластикові захисні маски через особливості своєї конструкції, а саме нещільне прилягання до обличчя, створюють лише ілюзію захисту, бо лише частково закривають обличчя на рівні рота, а тому їх використання наражає на небезпеку і користувача, і оточуючих», – інформує ЦГЗ.

Фахівці зазначають, що ці маски не можуть замінити використання захисних медичних масок або захисних щитків.

У ЦГЗ закликають використовувати медичні маски, які мають закривати рот і ніс та носити їх навіть після отримання повного курсу вакцинації від коронавірусу.

У разі відсутності захисної маски у громадських місцях, правопорушнику загрожує  штраф у розмірі від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 до 255 гривень.

Відповідальність за відсутність COVID-сертифікатів чи негативного ПЛР-тесту під час поїздок між регіонами покладається виключно на пасажирів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі