У Донбасі зафіксовано три порушення режиму тиші зі сторони бойовиків

Відео
Поділитися
У Донбасі зафіксовано три порушення режиму тиші зі сторони бойовиків © Прес-центр АТО/Facebook
Від початку доби порушень повного та всеосяжного режиму припинення вогню не зафіксовано

Упродовж неділі, 23 серпня, на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів не зафіксовано. Українські військовослужбовці у районах виконання завдань дотримуються режиму припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника. Про це повідомили в штабі ООС в понеділок, 24 серпня.

Зазначається, що поблизу Авдіївки зафіксовано вогневу активність збройних формувань РФ зі стрілецької зброї та підствольного гранатомету, а біля Зайцевого – відмічено декілька пострілів зі стрілецької зброї. В обох випадках постріли були провокативними та не несли загрози життю нашим воїнам, тому українські захисники зброю у відповідь не застосовували.

"Також, минулої доби, виявлено факт інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів неподалік Мар’їнки з напрямку тимчасово окупованого населеного пункту Олександрівка", - йдеться в ранковому зведенні.

Загалом, за минулу добу, українські військовослужбовці задокументували три ворожі порушення домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи.

"Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами", - уточнюють військовослужбовці.

Від початку доби, 24 серпня, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша, порушень повного та всеосяжного режиму припинення вогню не зафіксовано.

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи минулого тижня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Командування Об'єднаних сил запевнило, що ЗСУ дотримуватимуються режиму тиші, але також будуть готові протидіяти збройним провокацій противника.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі