Українці, які застрягли в Румунії через пандемію COVID-19, мають покинути її до 12 серпня

Поділитися
Українці, які застрягли в Румунії через пандемію COVID-19, мають покинути її до 12 серпня
Закінчується термін, протягом якого зберігається право перебування іноземців на території Румунії в умовах пандемії коронавірусу.

Українці, які не змогли покинути територію Румунії в умовах пандемії COVID-19, мають повернутися додому до 12 серпня 2020 року, повідомляє пресслужба посольства України в Румунії.

Зазначається, що термін, протягом якого зберігається право перебування іноземців на території Румунії в умовах пандемії коронавірусу закінчується 12 серпня. Згідно з п. 2 статті 48 надзвичайного розпорядження уряду Румунії № 70 від 14 травня 2020 року, право на перебування іноземців на території Румунії, надане в'їзними візами в Румунію, зберігається протягом 90 днів з моменту припинення надзвичайного стану.

"Право на перебування іноземців на території Румунії, надане міжнародними конвенціями, нормативними актами, що в односторонньому порядку скасовують візовий режим, або європейськими законодавчими актами, що звільняють від зобов'язання отримати візи, зберігається протягом 90 днів з моменту припинення надзвичайного стану (15 травня 2020 року), встановленого указом №195/2020 "Про встановлення надзвичайного стану на території Румунії", продовженого указом № 240/2020 "Про продовження надзвичайного стану на території Румунії", - йдеться у тексті повідомлення.

Санкції чи обмежувальні заходи до вказаних категорій громадян застосовуватися не будуть.

Нагадаємо, курорти на чорноморському узбережжі в Румунії почали працювати з 1 червня, Деякі готелі відкрилися ще раніше, але працювали вони не на повну потужність.

Відстежуйте динаміку поширення коронавірусу в світі разом з ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі