2021 рік оголошено роком євроатлантичної трансформації – Таран

Поділитися
2021 рік оголошено роком євроатлантичної трансформації – Таран © Міноборони України
В Україні мають провести комплексний функціональний огляд системи оборонного менеджменту.

Міністр оборони України Андрій Таран провів відеоконференцію з групою іноземних радників стратегічного рівня, під час якої йшлося про те, що результатом трансформаційних процесів у Міноборони та ЗСУ має стати створення інтегрованої оборонної інституції євроатлантичного типу. У пресслужбі оборонного відомства зазначили, що учасники конференції підтримали рішення Колегії Міноборони щодо проведення комплексного функціонального огляду системи оборонного менеджменту.

Вказано, що такий огляд має забезпечити переведення Міністерства оборони та Збройних сил України на нові стандарти функціонування та управлінських процесів. На думку Тарана, для побудови системи оборонного менеджменту на основі кращих практик держав-членів НАТО критично важливими стануть досвід та компетенції стратегічних радників.

“У євроатлантичному інтеграційному процесі кожної країни настає момент, коли із зовнішньополітичного питання він перетворюється на ряд конкретних і досить складних завдань політики внутрішньої. Для реалізації внутрішніх реформ ми орієнтуємось на стандарти НАТО, оскільки вони є найкращими у військовій сфері. Тому рішенням розширеної колегії Міністерства оборони України, яка відбулась 22 грудня 2020 року, 2021-й рік оголошено роком Євроатлантичної трансформації”, - заявив Таран.

Стратегічні радники своєю чергою заявили про те, що готові забезпечити постійну консультативно-дорадчу підтримку цього процесу.

Нагадаємо, у червні минулого року Україна стала учасником програми НАТО "Партнерство розширених можливостей" (ПРМ), орієнтованої на взаємозамістимість важливих партнерів Альянсу. Приєднання до ПРМ дає Україні можливість, по-перше, забезпечити оперативне планування на ранніх стадіях кризи. По-друге, розширити діалог у сфері обміну розвідданими. По-третє, взяти участь в навчаннях, передбачених для учасників даної програми. По-четверте, займати посади в Міжнародному військовому штабі НАТО та інших командних структурах альянсу. Втім, ці можливості не надаються автоматично.

У грудні 2016 року Генеральний штаб ЗСУ завершив розробку Державної програми розвитку Збройних сил України на період до 2020 року, що передбачає перехід української армії до повної взаємосумісності з силами НАТО.

У червні того ж року президент Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень України – документ оборонного планування, розроблений з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року, який передбачає курс на інтеграцію України до НАТО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі