Це, в свою чергу, призводить до того, що мозок людини не посилає сигнал про те, що треба припинити їсти. За словами дослідників, якщо блокувати ММР-2, то лептин зможе з'єднуватись з рецепторами нейронів і сигналізувати про почуття насичення.
Молекули лептину виділяються з клітин білої жирової тканини під час прийому їжі. Через кровотік гормон потрапляє в мозок, гіпоталамус, де взаємодіє з білками на поверхні нейронів. Показано, що у людей із зайвою вагою у крові присутньо багато лептину, але це не впливає на їхню ситість. Такий стан називається стійкістю до лептину, і вважається, що саме він відповідає за розвиток ожиріння.
Раніше вчені заявили про те, що ожиріння викликає запалення у всіх органах і порушення роботи гормонів, що тягне за собою розвиток раку, хвороб серця, інсульти і проблеми з кістками.