У ході дослідження вчені вивчили дані трьох тисяч осіб, які потрапили з інфарктом у лікарні регіону Долини Хантер в австралійському Новому Південному Уельсі у 2011-2013 роках. Ці дані включали у себе і поштовий індекс пацієнтів, тому дослідники могли оцінити щільність закладів фаст-фуду в регіоні їхнього проживання. Крім того, вчені враховували вік, ожиріння, високий кров'яний тиск, куріння, діабет та інші фактори, які можуть підвищити ризик інфаркту.
"Раніше дослідження вже показували, що низька харчова цінність, високий вміст солей і насичених жирів в такій їжі пов'язані з розвитком серцевих захворювань, проте роль доступності ресторанів фастфуду в цьому поки залишалася недостатньо ясною", - заявив Тарунприт Салуджа, який представив доповідь на щорічній зустрічі Кардіологічного товариства Австралії і Нової Зеландії.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.
Раніше вчені з Австралійського національного університету заявили про те, що регулярне вживання фаст-фуду, в тому числі бургерів, може негативно позначитися на роботі мозку.