Професор Хомей Міясіта з Університету Мейдзі розробив прототип телевізійного екрану, який може імітувати смаки їжі, що є ще одним кроком до створення мультисенсорного перегляду, повідомляє Reuters.
Пристрій під назвою Taste the TV (TTTV) використовує карусель з 10 балончиків з ароматизаторами, які розпорошуються в комбінації для створення смаку конкретної їжі. Потім зразок смаку прокочується на гігієнічній плівці плоским екраном телевізора, щоб глядач міг його спробувати.
За словами Міясити, в епоху COVID-19 подібна технологія може покращити способи взаємодії людей із зовнішнім світом.
"Мета полягає в тому, щоб зробити можливим для людей спробувати їжу в ресторані на іншому кінці світу, залишаючись вдома", - сказав він.
Міясіта працює з командою з приблизно 30 студентів, які раніше створили інші пристрої, пов'язаних зі смаком, включно з виделкою, яка робить смак їжі більш насиченим. За його словами, прототип TTTV він створював сам протягом минулого року, а комерційна версія коштуватиме близько 875 доларів.
Пристрій можна застосовувати для дистанційного навчання сомельє та кухарів, а також дегустаційних ігор та вікторин.
? 'Taste the TV': A Japanese profesor has developed prototype lickable TV screen that can imitate food flavors https://t.co/JWVhiU94z1 pic.twitter.com/ZgxmfTf1Xn
— Reuters (@Reuters) December 23, 2021
Міясіта також веде переговори з компаніями про використання його технології розпилення для, наприклад, надання смаку піци або шоколаду шматочку підсмаженого хліба.