Пухнастий робот, розумна маска і помада зі штучним інтелектом: що показали на CES 2021

Відео
Поділитися
Пухнастий робот, розумна маска і помада зі штучним інтелектом: що показали на CES 2021 Робот, який вміє наливати вино, став одним з відкриттів CES
Цього року розробники приділили увагу проблемі коронавірусу.

14 січня завершилася виставка споживчої електроніки Consumer Electronic Show (CES). Зазвичай вона проходить в Лас-Вегасі, але цього року, через пандемію коронавірусу, проходила онлайн. Свої новинки і перспективні розробки представляли як великі компанії, так і маленькі стартапи. Як завжди, серед них були і незвичайні гаджети.

Пухнастий робот

Petit Qoobo - це вкритий хутром робот від японської компанії Yukai Engineering. Він нагадує кота, правда, у нього немає ні голови, ні лап. Але є хвіст, який може здійснювати до 80 різних рухів, а також пристрій, що імітує серцебиття. За задумом, кіт замислюється як робот-компаньйон для самотніх людей, який може допомогти їм розслабитися.

Розумні маски

AirPop Active Plus - розумна маска з датчиком Halo, який підключається до смартфону. Датчик відстежує якість зовнішнього повітря, кількість вдихів за хвилину, відфільтровує забруднюючі речовини і попереджає, коли потрібно замінити фільтр. Маска підійде для тренувань, в ній можна бігати і не задихатися.

Помада з штучним інтелектом

Помада YSL - спільний продукт Yves Saint Laurent і L'Oreal. Вона містить три картриджа і може генерувати потрібний відтінок на замовлення. Додаток з штучним інтелектом дає поради про те, який відтінок підібрати до того чи іншого випадку. Купити таку помаду можна за 299 доларів.

«Трекер коронавірусу»

Трекер BioButton від BioIntelliSense покликаний допомогти людям вберегтися від коронавірусу або діагностувати його на ранній стадії. Він кріпиться до тіла за допомогою медичного клею. Після активації він відстежує частоту дихання, температуру, рівень активності і сну, пульс і інші показники.

Робот-помічник по дому

Робота Bot Handy представила компанія Samsung. Там стверджують, що він замислювався як «додаткова пара рук» в будь-якій частині будинку, де це може знадобитися. Робот здатний завантажувати посудомийку, збирати білизну, накривати на стіл, наливати вино і навіть приносити келих користувачеві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі