NASA перенесло запуск телескопа «Джеймс Вебб» на кінець жовтня 2021

Поділитися
NASA перенесло запуск телескопа «Джеймс Вебб» на кінець жовтня 2021 "Джеймс Вебб" запустять у жовтні наступного року © NASA
Телескоп повинні були запустити в березні 2021.

NASA знову перенесло дату запуску нового телескопа «Джеймс Уебб». Тепер він повинен відбутися 31 жовтня 2021 року. Перенесення пов'язане з труднощами в роботі з телескопом, викликаними пандемією нового коронавірусу, повідомляється на сайті агентства.

Наголошується, що запуск був запланований на березень 2021 року. У NASA наголосили, що команда місії телескопа продовжує старанно працювати над тим, щоб пройти через всі ключові етапи підготовки і запуску апарату.

На даний момент тривають випробування телескопа. Через кілька місяців, після того, як обсерваторія завершить другий етап випробувань, інженери ще раз перевірять всі її системи для виявлення аномалій. Якщо все пройде успішно, то телескоп знову переведуть у польотну конфігурацію і відправлять на космодром Куру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Телескоп "Джеймс Вебб" стане заміною телескопа "Хаббл". Він буде займатися вивченням галактик раннього Всесвіту, дослідженням утворення нових зірок і спостереженням за планетами Сонячної системи. Спочатку новий апарат планувалося запустити в 2014 році, але значне перевищення витрат на нього і відставання від графіка змусили NASA перенести передбачувану дату старту місії спочатку на вересень 2015 року, а потім – на жовтень 2018 року. Пізніше телескоп планували запустити в березні 2021 року, але і цю дату перенесли.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі