Збірну Росії з баскетболу не допустили до відбору на Олімпіаду-2024

Поділитися
Збірну Росії з баскетболу не допустили до відбору на Олімпіаду-2024 Російські баскетболісти не зможуть відібратись на Олімпіаду © fiba.com
Окупантів не буде у Парижі.

Виконавчий комітет ФІБА ухвалив рішення не дозволяти реєстрацію збірної Росії у кваліфікаційних турнірах 2023 року, до яких входить і відбір на Олімпіаду-2024.

Серед учасників європейського відбору на Ігри – Україна, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Хорватія, Чехія, Естонія, Угорщина, Ісландія, Ізраїль, Нідерланди, Північна Македонія, Польща, Португалія, Швеція, Туреччина та Болгарія.

Усі команди ділять на дві групи, переможець кожної отримає право на участь у кваліфікаційних турнірах перед Парижем-2024. Матчі попередньої кваліфікації проведуть з 12 до 20 серпня 2023 року. Жеребкування проведуть 1 травня.

Нагадаємо, 2 березня минулого року після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) усунула усі російські команди від змагань під своєю егідою. У травні ФІБА продовжила термін дії рішення до розгляду цього питання.

28 березня цього року МОК із низкою обмежень повернув росіян та білорусів у міжнародний спорт.

До турнірів було допущено індивідуальних атлетів, тоді як у командних видах спорту заборона залишається в силі.

Спортивні федерації матимуть змогу заявляти на свої змагання лише атлетів, які не були помічені в активній підтримці війни в Україні. Ця ж умова стосується тренерів та персоналу. Заборонено участь усіх російських та білоруських військовослужбовців, а також членів армійських організацій.

Літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Раніше повідомлялося про те, що дев'ять країн звернулися до ФІБА з вимогою не допускати росіян до баскетбольних змагань.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі