Дев'ять країн звернулися до ФІБА з вимогою не допускати росіян до баскетбольних змагань

Поділитися
Дев'ять країн звернулися до ФІБА з вимогою не допускати росіян до баскетбольних змагань Поки що росіяни не можуть брати участь у змаганнях © fiba.com
Європейські країни виступили проти окупантів.

Дворазовий український чемпіон НБА Станіслав Медведенко опублікував лист дев'яти федерацій у ФІБА з вимогою не допускати до змагань під їхньою егідою росіян та білорусів.

Лист підписали глави федерацій баскетболу Данії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі та Швеції:

"Поки йде війна в Україні, ми підтверджуємо наше спільне зобов'язання щодо того, що федерації баскетболу країн Північної Європи та Балтії та Федерація баскетболу Польщі вийдуть із програми FIBA Wilead і не висуватимуть учасників інших програм у майбутньому, якщо учасниками програми будуть представники Росії та Білорусі Якщо ФІБА не зробить жодних ефективних заходів підтримки, цілком зрозуміло, що всі згадані національні баскетбольні федерації розглянуть питання про відкликання висунутих кандидатів з усіх комісій, структур та програм ФІБА", - йдеться у листі.

Нагадаємо, 2 березня минулого року після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) усунула усі російські команди від змагань під своєю егідою. У травні ФІБА продовжила термін дії рішення до розгляду цього питання.

Нещодавно Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Раніше повідомлялося, що легендарний литовський баскетбольний клуб виставив свій кубок на аукціон для допомоги Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі