Збірна України зіграє перший домашній матч відбору ЧС-2018 без глядачів

Поділитися
Збірна України зіграє перший домашній матч відбору ЧС-2018 без глядачів "Арена Львів" завжди забезпечувала збірній хорошу підтримку
ФІФА відхилила апеляцію Федерації футболу України і вирішила залишити чинним покарання за поведінку вболівальників на поєдинку Україна - Сан-Марино у Львові.

Апеляційний комітет ФІФА ухвалив рішення відхилити апеляцію Федерації Футболу України на рішення Дисциплінарного комітету ФІФА від 27 вересня 2013 року.

Таким чином, перший домашній матч відбіркового турніру чемпіонату світу-2018 національна збірна України проведе без глядачів.

Відповідно, залишилося чинним і рішення ФІФА дискваліфікувати стадіон "Арена Львів" на весь відбірковий цикл до чемпіонату світу, який у 2018-му році прийме Росія. Також ФФУ отримала офіційне попередження і штраф у розмірі 45 тисяч швейцарських франків.

Нагадаємо, Україну покарано за образливі і дискримінаційні дії вболівальників, нацистську символіку і жести, а також використання піротехнічних засобів. Всі ці порушення було зафіксовано 6 вересня у Львові під час матч відбіркового турніру до ЧС-2014 Україна - Сан-Марино.

Покарання мало набути чинності ще перед матчем відбору ЧС-2014 Україна - Польща. Проте ФІФА призупинив дію рішення щодо санкцій до розгляду апеляції.

Додамо, що, за інформацією українських ЗМІ, застосувати санкції до "Арени Львів" особисто вимагав від ФІФА колишній перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко, якого, втім, незабаром було відправлено у відставку.

Нагадаємо, збірна України візьме участь у відбірковому турніру чемпіонату Європи-2016, який буде організовано УЄФА. Тому, напевно, санкції щодо львівського стадіону на цей відбірковий цикл поширюватися не будуть. !zn

Читайте також:

Янукович вимагає від Пшонки розібратися з львівськими футбольними фанатами

Збірна Франції - "темна конячка" чемпіонату світу

Фоменко продовжить роботу зі збірною України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі