Збірна України з хокею втратила шанси на вихід до топ-дивізіону чемпіонату світу

Поділитися
Збірна України з хокею втратила шанси на вихід до топ-дивізіону чемпіонату світу © rationallibertariancorner.com
Українці зазнали другої поспіль поразки на турнірі у Кореї, поступившись Словенії. Знову шайби у ворота українців залітали через не зовсім вдалі дії голкіпера.

Збірна України з хокею поступилася Словенії 3:5 на чемпіонаті світу у дивізіоні 1А, який у ці дні проходить в корейському Кояне.

Українці зуміли відігратися, поступаючись під час поєдинку 0:2, вийшли вперед, проте відразу ж втратили свою перевагу, дозволивши супернику двічі розписатися у воротах Сергія Гайдученка.

Таким чином, українці втратили шанси на вихід до топ-дивізіону чемпіонату світу - в активі "синьо-жовтих" всього 4 очки, а конкуренти - словенці, японці і австрійці - далеко попереду. Більше того, у випадку, якщо Корея візьме очки в поєдинку з Японією, то Україні світить боротьба за виживання, яка перенесеться на заключну гру з господарями турніру.

Зустрічі зі Словенією, яка ще років 10 тому навіть близько не сприймалася як хокейна держава, для українців в останні роки стали справжнім випробуванням. На чемпіонаті світу в Любляні у 2012 році Україна програла господарям турніру в одну шайбу, відправившись в глибокий нокдаун і боротьбу за виживання, яка в підсумку завершилася для них вильотом у дивізіон 1В. А на олімпійській кваліфікації Сочі словенці не залишили шансів українцям, розгромивши їх 6:1.

Не менш принциповою і визначальною повинна була стати для України зустріч на ЧС в Гояні. У разі перемоги підопічні Андрія Назарова зберігали шанси на друге й навіть на перше місце. Однак українці знову не змогли скористатися своїм шансом. Пропустивши дві шайби у середині і наприкінці стартового періоду, "синьо-жовті" зібралися і вийшли єдиним колективом на другу 20-хвилинку: вистояли двічі в меншості і скористалися чисельною перевагою після видалення словенця.

Гра у нерівних складах подарувала Україні надію на успіх: Денис Петрухно опинився на вістрі розіграшу більшості перед другим перервою, а на 43-й хвилині новоспечений українець Євген Белухін вивів команду вперед, зумівши проштовхнути шайбу у ціль в непростій ситуації.

Але недовго музика грала для України: тричі протягом 15 хвилин суперник скористався помилками українців в обороні, а Сергій Гайдученко знову не врятував - 3:5. Взагалі гра воротаря на чемпіонаті світу стала для України ахіллесовою п'ятою. А адже протягом кількох років Гайдученко був мало не спаситилем українського хокею та його воротарського цеху. Однак прийшовши у "Донбас", голкіпер не отримав жодної хвилини на льоду в матчах КХЛ. Що в підсумку вилилося для Андрія Назарова, який є тренером збірної і донецької команди, у справжню проблему.

Зазначимо, що українці зіграють свій заключний поєдинок на турнірі 26 квітня. Судячи з усього, він не буде означати для збірної нічого, крім справи честі. Початкові прогнози не виправдалися: команда Назарова не спромоглася не те що підвищитися в класі, але й навіть зайняти більш звичне для неї третє місце. !zn

Читайте також:

Українські хокеїсти зазнали другої поразки на чемпіонаті світу

НХЛ сподівається в найближчому майбутньому відродити Кубок світу з хокею

Касянчук випередив Федотенка у боротьбі за звання найкращого хокеїста року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі