Збірна України з баскетболу обіграла на старті ЧЄ бельгійців

Відео
Поділитися
Збірна України з баскетболу обіграла на старті ЧЄ бельгійців Українці здобули першу перемогу на Євробаскеті © fibaeurope.com
Українці вдало стартували на Євробаскеті, здобувши нелегку перемогу над одним з аутсайдерів першості.

Збірна України з баскетболу обіграла у стартовому матчі Євробаскету у Словенії одного з аутсайдерів турніру бельгійців 58:57.

Перемогу українцям за кілька секунд до завершення поєдинку приніс натуралізований американець Юджин Джетер, який здійснив підхід під кільце точним кидком і заробленим фолом. У підсумку "синьо-жовті" відсвяткували успіх у здавалося програному матчі.

Всю першу половину матчу Бельгія вдало розкидала м'яч на периметрі, користуючись абсолютно інертною обороною України, завдяки чому всупереч всім очікуванням бельгійці захопили лідерство з перевагою у 10 балів, повідомляє "Планета Баскетбол".

На щастя, після великої перерви і Україна знайшла свій малюнок гри. Базувався він швидше на спробах зонного захисту і відчайдушного злого опору. Так зловив хвилю Ігор Зайцев: коли Майк Фрателло зробив спробу гри у два центри з Зайцевим і Кравцовим, Ігор відмінно пристрілявся здалеку, власноруч утримавши на плаву нашу команду - три влучення з "периметра" (тобто з триочковими кидками - прим. авт.) повернули Україну в гру.

Останні хвилини матчу втілили в собі всю драму поєдинку. Сергій Гладир пострілом здалеку зрівняв рахунок - 55:55. У відповідь Беген миттєво просочується в трисекундну зону і виводить Бельгію вперед за хвилину до сирени. Коли після серії невдалих атак останнє слово залишалося за Україною, Майк Фрателло взяв тайм-аут, кинувши в бій Пуха Джетера, який більшу частину матчу сидів на лаві. Пух тренера не підвів - стрімкий прохід, і два з фолом вивели Україну вперед на одне очко рівному під фінальну сирену.

Бельгія - Україна- 57:58 (12:11, 24:15, 12:14, 9:18)

Б: Ван Россом (6), Муйа (2), Мукубу (7 + 5 підбирань), Ервелль (9 + 9 підбирань), Дріссен (2) - старт; Беген (14), Табу (13 + 5 підбирань + 4 передачі), Мурс (2), Мвема (2), Масо.
Головний тренер: Едді Кастеелс

У: Джетер (8), Липовий (3), Гладир (11 + 7 підбирань), Корнієнко (6), Натяжко (2) - старт; Мішула (9 + 4 передачі), Зайцев (16 + 6 підбирань), Пустозвонов, Забірченко (1), Кравцов (2)

Головний тренер: Майк Фрателло.

В інших поєдинках дня в групі А німці обіграли французів 74:80, а Ізраїль в овертаймі несподівано поступився Великобританії 71:75.

5 вересня о 15:30 українці зіграють зі збірною Ізраїлю і мають непогані шанси закріпитися серед лідерів групи. !zn

Читайте також:

Турецького баскетболіста відсторонили від збірної через антиурядові протести

Жеребкування Євроліги: до Києва їде "Барселона"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі