Збірна України встановила рекорд результативності відборів, забивши більше за Іспанію та Італію

Поділитися
Збірна України встановила рекорд результативності відборів, забивши більше за Іспанію та Італію Українці стали на відборі ЧС-2014 єдиним колективом © Clive Barda / Royal Opera House
За результатами відбіркового турніру ЧС-2014 українці вперше в історії таких змагань забили майже 30 м'ячів. При цьому підопічні Михайла Фоменка встановили рекорд і за пропущеними голами.

Забивши за 10 матчів групового турніру європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2014 28 голів, збірна України встановила рекорд результативності у всіх відборах, в яких брала участь майже за 20 років - починаючи з 1994 року.

За забитими м'ячами українці посіли четверте місце в неофіційному рейтингу, пропустивши вперед Німеччину (36), Нідерланди (34), Англії (31) та Боснію (30). Натомість "синьо-жовті" можуть похвалитися тим, що випередили такі збірні як Іспанія, Франція, Італія і Росія.

Зазначимо, що найкращими бомбардирами України стали Марко Девіч і Андрій Ярмоленко, які забили по 4 голи. При цьому значна кількість футболістів української збірної забивали по 2-3 голи.

Так само українці пропустили у свої ворота найменшу кількість м'ячів - 4. При цьому Андрій П'ятов записав у своїй актив "суху" серію, яка триває вже 460 хвилин. Востаннє воротар "Шахтаря" пропустив за збірну у матчі з Молдовою - на 80-й хвилині поєдинку.

За пропущеними голами не поступилися лише Іспанії (3 голи), по чотири пропущених у Англії, Бельгії та Греції.

В середньому українці забивали у ворота суперників по 2,8 м'ячі за гру, а пропускали по 0,4 голи.

Зазначимо, що українці зіграли у восьми відбіркових турнірах - Євро-1996, ЧС-1998, Євро-2000 і ЧС-2002, Євро-2004, ЧС-2006, Євро-2008 і ЧС-2010 - але лише одного разу, у попередній відбірній кампанії, на світовий форум у ПАР, підійшли до сьогоднішнього досягнення. Тоді підопічні Олексія Михайличенка забили 21 гол у 10 матчах, граючи, до речі, з Англією і аутсайдерами європейського футболу Казахстаном і Андоррою.

Слід зазначити і те, що на сьогоднішній в активі української збірної - тривала безпрограшна серія - 7 поєдинків, в яких лише одного разу підопічні Михайла Фоменка зіграли внічию з Англією 0:0. Востаннє українці поступалися ще коли грали під керівництвом перехідного тренерського штабу на чолі з в.о. Олександром Заваровим - 16 жовтня у Києві "синьо-жовті" програли Чорногорії 0:1.

Рекорд у цьому показнику належить команді Блохіна зразка відбору-2006 і команді Лобановського (ЧС-2002). Під керівництвом Валерія Васильовича українці поступилися лише на старті турніру - полякам у Києві 1:3. Далі були лише нічиї і перемоги.

Друга серія розпочалася 4 вересня 2004 року у матчі з Данією на виїзді (1:1), а завершилася поєдинком з Туреччиною 7 вересня 2005 року в Києві, який команда Блохіна програла вже у статусі переможця відбору.

Нагадаємо, що за результатами відбору ЧС-2014 українці посіли друге місце у групі Н, пропустивши вперед англійців. Тепер збірна України продовжить боротьбу за путівку на чемпіонат світу у стикових матчах, які пройдуть 15 і 19 листопада. Жеребкування відбудеться 21 жовтня. !zn

Читайте також:

Фоменко відзвітував за відбірковий турнір: зробили все, що планувалося

Україна знову розгромила Сан-Марино, але фінішувала другою в групі

Тренер збірної Англії вважає, що Україна заслуговує на те, щоб грати на чемпіонаті світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі