Збірна України розгромила Росію і вперше виграла Кубок Співдружності

Поділитися
Збірна України розгромила Росію і вперше виграла Кубок Співдружності Українці у фіналі Кубка Співдружності розгромили Росію © com-cup.com
Українська молодіжка впевнено здолала у вирішальному поєдинку престижного міжнародного турніру російських ровесників і вперше в історії заволоділа трофеєм.

Молодіжна збірна України обіграла Росію 4:0 у фіналі Кубка Співдружності і стала переможницею турніру, який проводився вже у 22-й раз.

З моменту переформатування змагань і участі в них молодіжних збірних українська команда вперше заволоділа трофеєм. Раніше, нагадаємо, Кубок чотири рази вигравало київське "Динамо" - 1996-98 роках, а також у 2002-му.

Таким чином, українська "молодіжка" взяла реванш за поразку річної давності у росіян у фіналі турніру - тоді Росія була сильнішою 4:2.

На матч з росіянами головний тренер Сергій Ковалець випустив не Заура Махарадзе з донецького "Олімпіка", а перспективного воротаря "Ворскли" Олександра Ткаченка. Як пояснив вже пост-фактум український наставник - щоб втілити принцип використання на змаганнях всіх футболістів з української заявки. Як виявилося, Ткаченко став одним з ковалів гарної і впевненої перемоги "синьо-жовтих".

Проте фундамент успіху було закладено польовими гравцями - уже на 10-й хвилині українці вели 2:0, після точних ударів Тараса Пучковського з "Карпат" і захисника "Шахтаря" Сергія Вакуленка. Витримавши кілька наступів суперника, українці пішли на відпочинок у чудовому настрої. А на початку другого тайму у стрімкій контратаці нападник луцької "Волині" Редван Мемешев опинився на її вістрі і проштовхнув м'яч у сітку - 3:0.

Ну а переможну крапку у матчі поставив нападник маріупольського "Іллічівця" Андрій Тотовицький, який став одним з найкращих бомбардирів турніру з чотирма голами.

УКРАЇНА - РОСІЯ 4:0 (2:0)

2 лютого 2014 року. Санкт-Петербург. Петербурзький СКК. 3000 глядачів.

Судді: Віталій Рушаков, Андрій Рунов, Рашид Абусуєв.

Україна: Ткаченко, Писко, Вакуленко (Малиновський, 69), Приндета, Мішньов (Мякушко, 89), Юрченко, Мемешев (Близниченко, 80), Калитвинцев (к) (Акулінін, 90), Сваток (Братков, 58), Мірошниченко (Гончар, 60), Пучковський (Тотовицький, 60)

Росія: Леонов, Зуєв, Цвейба, Шаріпов, Могилевець (к), Болов (Ярмоліцький, 85), Закускін, Зубарєв (Манзон, 46), Кутін, Земсков (Панцырев, 63), Зуйков.

Голи: Пучковський, 4 (1:0). Вакуленко, 10 (2:0). Мемешев, 48 (3:0). Тотовицький, 90 (4:0).

Попередження: Болов (27), Приндета (40), Мірошниченко (45), Кутін (63), Вакуленко (66), Закускін (73), Зуєв (78), Цвейба (81)

Найкращі гравці: Олександр Ткаченко, Альберт Шаріпов.

Примітно, що на фінальному поєдинку був присутній головний тренер збірної України Михайло Фоменко, який пильно спостерігав за найближчим резервом.

Зазначимо, що третє місце в боротьбі з Естонією виграла Білорусь - 2:0. !zn

Читайте також:

Збірна України розгромила Литву і вийшла у півфінал Кубка Співдружності

Євро-2016: суперниками України з відбору може стати Іспанія або Росія

Збірна України зіграє зі США у Харкові

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі