Збірна Росії через два роки знову здобула перемогу на чемпіонаті світу з хокею

Поділитися
Збірна Росії через два роки знову здобула перемогу на чемпіонаті світу з хокею © rationallibertariancorner.com
Росіяни перемогли у Мінську без жодної поразки. Чемпіонат, який проходив через три місяці після олімпійських баталій, наскільки несподіваним виявився у плані спортивного результату, настільки і позбавленим будь-якої інтриги щодо переможця.

Збірна Росії з хокею обіграла у фіналі чемпіонату світу у Мінську Фінляндію 5:2 і завоювала золото першості.

Весь турнір росіяни з новим тренером Олегом Знарком пройшли без жодної поразки. З зірковими Євгеном Малкіним і Олександром Овечкіним перемогти саме у 2014 році для Росії було справою принципу.

Таким чином, російська команда зуміла реабілітуватися за провал на Олімпіаді і невдалий виступ на ЧС-2013. Нагадаємо, що в обох випадках Росія вилітала на стадії 1/4 фіналу.

У матчі за третє місце Швеція впевнено обіграла Чехію 3:0. Шведи, на відміну від Росії прибули до Мінська неосновним складом, тому цей результат можна вважати успішним - "тре крунур" підтвердили статус однієї з кращих команд світу.

Ну шляху до фіналу росіяни здобули 7 перемог у 8 матчах у груповому турнірі, 1/4 фіналу здолали Францію 3:0, у півфіналі розібралися зі шведами 3:1.

А золотий матч став для Росії, як і годиться, найскладнішим на турнірі. Вийшовши вперед у середині першого періоду, росіяни пропустили гол в роздягальню - за три секунди до сирени. А відразу після перерви фіни вийшли вперед. Але радість "біло-синіх" була нетривалою: Овечкін і Малкін зробили свою справу тоді, коли і повинні були - на другу перерву команди йшли за лідерства Росії.

А у вирішальному періоді підопічні Знарка двічі реалізували більшість і довели перевагу до комфортної. При таких розкладах на черговий подвиг фінів вже не вистачило.

Відзначимо, що представники збірної Росії взяли дві номінації за версією організаторів турніру - найкращим голкіпером став Сергій Бобровський, а нападником - Віктор Тихонов - повний тезка і онук легендарного тренера ЦСКА і збірної СРСР. А серед захисників перемогу здобув 19-річний американець Сет Джонс з "Нешвілл Предейторз".

До речі, саме американці, які вилетіли, як і канадці в 1/4 фіналу, привезли до Мінська мало не наймолодшу команду. Хіба що 40-річний голкіпер Тім Томас і ще двоє хлопців, на 10 років молодші, "псували" картину. Кістяк же "зірково-смугастих" складають гравці 21-25-ти років, що знову демонструє здатність заокеанських тренерів працювати на перспективу, а не на миттєвий результат, який з різних причин (в тому числі і політичних) слід здобути за будь-яку ціну.

Відзначимо, що наступний чемпіонат світу у топ-дивізіоні відбудеться у травні 2015 року у чеських містах Прага та Острава. !zn

Читайте також:

Донецьк прийме чемпіонат світу з хокею 2015 року

Російський тренер "Донбасу" впевнений, що про виключення українців з КХЛ не йдеться

Плей-офф Кубка Стенлі: "Королі" зуміли "вбити дракона" за 20 хвилин

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі