Збанкрутілий Детройт витратить 450 млн дол. на будівництво льодової арени

Поділитися
Збанкрутілий Детройт витратить 450 млн дол. на будівництво льодової арени Льодову арену для хокейної команди Детройта побудують за гроші платників податків © usa-24.ru
На будівництво арени буде взято кредит у розмірі 450 млн доларів терміном на 30 років. Виплата близько двох третин цієї суми ляже на плечі платників податків.

Катастрофічне фінансове становище Детройта (штат Мічіган), що подав минулого тижня до суду заяву про банкрутство, не завадить будівництву в центрі міста нової льодової арени вартістю понад 400 млн доларів за рахунок муніципальних коштів. Як повідомили сьогодні американські ЗМІ, даний проект схвалили губернатор Мічигану Рік Снайдер і антикризовий керуючий автомобільної столиці США Кевін Орр.

На думку влади, будівництво арени для клубу Національної хокейної ліги "Детройт Ред Уінгз" створить в місті кілька тисяч робочих місць і залучить інвестиції. "Я розумію, що зараз всі дуже стурбовані тим, як витрачаються бюджетні кошти. Нам потрібні робочі місця і, на мій погляд, будівництво арени допоможе економіці міста", - заявив Орр. Очікується, що зведення льодового палацу почнеться в наступному році.

У цього плану знайшлися і численні критики, які стверджують, що будівництво арени - далеко не найкраще вкладення бюджетних коштів у нинішній складній економічній ситуації. "Якщо ви хочете, щоб люди жили в місті, а не просто приїжджали подивитися на спортивні змагання, потрібно вкладати гроші в школи і в забезпечення правопорядку, а не в будівництво стадіону", - зазначила лідер демократів в сенаті Мічигану Гретчен Уайтмер.

За даними ЗМІ, на будівництво арени буде взято кредит у розмірі 450 млн доларів терміном на 30 років. Виплата близько двох третин цієї суми ляже на плечі платників податків, гроші, що залишилися внесуть приватні девелопери. З урахуванням відсотків по боргу з міської казни на цей проект буде виділено 444 млн доларів. Законодавчі збори міста схвалили будівництво арени в грудні минулого року - ще до того, як Детройт подав заяву про банкрутство.

У лютому нинішнього року спеціальна комісія, яка вивчала фінансове становище автомобільної столиці США, прийшла до висновку, що бюджетний дефіцит Детройта становить понад 380 млн доларів, а загальний борг оцінюється в суму від 17 до 20 млрд доларів. Мегаполіс, за висновком комісії, перебував на межі фінансової катастрофи, і губернатор Снайдер прийняв рішення про введення в місті зовнішнього антикризового управління.

Очікується, що суд розгляне заяву Детройта про банкрутство наступного тижня. Якщо її буде схвалено, американська автомобільна столиця стане найбільшим містом-банкрутом в історії США. !zn

Читайте також:

Легендарний Madison Square Garden в Нью-Йорку перенесуть на інше місце

Львівський губернатор відмовився розбирати побудований до Євро-2012 стадіон

"Олімпійський" обійшовся платникам податків майже в 600 млн доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі