З чемпіона світу із снукеру зняли обвинувачення у здачі матчів у Києві, але дискваліфікували на півроку

Поділитися
З триразового чемпіона світу із снукеру британця Джона Хіггінса знято всі обвинувачення у здачі матчів в українській столиці Києві. Однак спортсмен був дискваліфікований на півроку за порушення правил у галузі букмекерської діяльності.
З триразового чемпіона світу із снукеру британця Джона Хіггінса знято всі обвинувачення у здачі матчів в українській столиці Києві. Однак спортсмен був дискваліфікований на півроку за порушення правил у галузі букмекерської діяльності.Відповідне рішення у середу, 8 вересня, ухвалив незалежний трибунал із розгляду спортивних суперечок у Лондоні. При цьому сам Джон Хіггінс визнав, що поставив під удар репутацію гри, не повідомивши, що йому запропонували здати декілька фреймів під час виступів у Києві. У зв'язку з цим британець оштрафований на 75 тисяч фунтів (115 тисяч доларів) і дискваліфікований на шість місяців. Проте, враховуючи, що він був тимчасово відсторонений від змагань ще у травні, Джон Хіггінс зможе повернутися до столу вже 2 листопада. Його менеджер Пет Муні дискваліфікований довічно. Офіційна причина - введення Хіггінса у «дуже несправедливе становище» і несення «повної відповідальності за перебування снукеріста у Києві» Скандал навколо Джона Хіггінса вибухнув навесні після публікації британською газетою News of the World відео, на якому спортсмен і його менеджер у бесіді з невідомими погодилися за 300 тисяч євро навмисно програти фрейми у кількох матчах. За даними видання зустріч проходила в одному з престижних готелів української столиці. Сам спортсмен і його менеджер не коментували записаний діалог, а лише говорили, що були дуже налякані тим, як розвивалася ситуація у Києві, і думали тільки про те, аби швидше залишити цю країну. «За ті 18 років, що я професійно граю у снукер, я жодного разу спеціально не промахнувся, не кажучи вже про навмисний програш у партії або турнірі», - заявив Хіггінс, вітаючи рішення суду у його справі.

За матеріалами: Бі-бі-сі, Sports.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі