З українського біатлоніста Тищенко зняті звинувачення у вживанні допінгу

Поділитися
З українського біатлоніста Тищенко зняті звинувачення у вживанні допінгу Тищенко зможе продовжити кар'єру © biathlon.com.ua
Артем Тищенко зможе продовжити повноцінні виступи.

Незалежна антидопінгова комісія прийняла рішення зняти тимчасове усунення з українського біатлоніста Артема Тищенко, який отримав дискваліфікацію на період розслідування за вживання мельдонію.

За інформацією офіційного сайту Міжнародного союзу біатлоністів, Тищенко може повернутися до тренувань і продовжити виступати за збірну України. Підставою для скасування покарання стали рекомендації Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) про допустиму концентрацію мельдонію в організмі.

Українець потрапив у число спортсменів, у яких концентрація мельдонію в організмі не перевищує 1 мікрограм. Правило виправдувального вироку у подібних ситуаціях набуло чинності після виявлення великої кількості спортсменів, які вживали речовину, що стала забороненою з 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, раніше позитивну пробу на мілдронат здала біатлоністка збірної України Ольга Абрамова, а найгучнішим став випадок російської тенісистки Марії Шарапової, якій загрожує дискваліфікація до 4 років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі