Євроліга: "Будівельник" зазнав невдачі на старті, віддавши перемогу "Фенербахче" за 6 хвилин

Поділитися
Євроліга: "Будівельник" зазнав невдачі на старті, віддавши перемогу "Фенербахче" за 6 хвилин Кияни боролися з грізним суперників, однак поступилися в кінці гри © iSport.ua
Кияни не зуміли втримати переможний рахунок, проваливши четверту чверть дебютного поєдинку у головному змаганні європейських клубів.

Київський "Будівельник" програв на старті Євроліги турецькому "Фенербахче" 84:102, погіршивши, здавалося б, вдалий дебют: за сім хвилин до кінця матчу становище киян було чудовим, але опонент зумів переграти українців за рахунок майстерності і досвіду.

Таким чином, найкраща команда України невдало дебютувала у Євролізі, але при цьому залишила цілком приємні враження. Адже дві з чотирьох чвертей підопічні Айнарса Багатскіса виграли, а провальним виявився фінальний відрізок - ривок суперника 7:31 приніс йому розгромну перемогу, а українській команді дав можливість проаналізувати помилки та з новими силами йти європейськими аренами.

В інших матчах групи А, де виступають кияни, було зафіксовано такі результати: "Нантер" (Франція) - ЦСКА (Росія) - 59:62, "Барселона" - "Партизан" - 67:60. Лідерство у секстеті захопив "Фенер" - завдяки різниці набраних ігрових очок.

Наступний матч "Будівельник" проведе у Москві проти місцевого ЦСКА - грізного суперника, для якого будь-яка осічка на міжнародній арені вже давно прирівнюється до трагедії.

Київський уболівальник не засмутив: трибуни Палацу спорту, незважаючи на досить ранній як для міжнародних матчів початок о 19:00, виявилися заповненими майже на сто відсотків. Так що підтримка "Будівельникам" була забезпечена. З перших хвилин команда Багатскіса створила проблеми супернику, який не міг скористатися своїми козирями в атаці. При цьому кияни непогано набирали очки - в основному з середньої дистанції і з-під кільця. Турки відповіли кількома триочковими: саме за рахунок дальніх влучань гостям вдалося виграти першу 10-хвилинку - 18:15.

Проте настрій команди і майстерність легіонерів принесли свої плоди: Блейк Ехерн кілька разів відзначив своє перебування на майданчику триочковими кидками, не відставали господарі і в захисті, де чудово працювали Даріуш Лавринович і Міка Даунс. "Будівельник" відчув, що може на рівних боротися з кваліфікованим суперником, і майже всю другу чверть вів у рахунку - 22:19, 36:33. "Фенер" отямився під кінець періоду, проте все одно кияни пішли на перерву у ролі лідера - 43:41.

Після відпочинку господарі продовжили грати у непоганий баскетбол, а перевага в рахунку деколи сягала 7 пунктів. Здавалося, що може перешкодити команді, яка як мінімум ні в чому не поступалася супернику протягом 75 відсотків ігрового часу?

Але "Будівельник" посипався: багато в чому завдяки тому, що розігрався диригент атак "Фенербахче", натуралізований македонський американець Бо МакКалеб, який проявив себе не тільки як снайпер, але й чудово зіграв в обороні. Айнарс Багатскіс допустив кілька промахів у виборі складу п'ятірки, залишивши на майданчику Рікі Мінарда і ДаХуана Саммерса, у яких раз у раз траплялися недоробки в атаці. А литовець Михайло Анісімов під кільцем діяв геть погано. От і вийшло, що у турків у кільце залітало все, що летіло, а у киян - навпаки.

Матч було програно, коли за 2 хвилини до кінця відрив турецької команди склав 9 очок. Кияни не зуміли спинити грізного опонента і "Фенеру" вдалося вийти за межі гросмейстерської на європейській арені "сотні". Втім, це вже ні на що не впливало.

"Будівельник" (Україна) - "Фенербахче" (Туреччина) 84:102 (15:18, 28:23, 34:30, 7:31)

Б: Ехерн (16), Доунс (7), Мінард (7 + 5 передач), Саммерс (12 + 3 перехоплення), Лавринович (21) - старт; Стрелнієкс (14 + 5 передач), Анісімов (3), Анікієнко (2), Горбенко (2), Дроздов (0), Лебединцев (0).

Ф: Сіпахі (2), Богданович (21), Махмутоглу (12), Бієліца (11 + 6 підбирань), Відмар (9 + 6 підбирань), - старт; Прелдзич (14 + 5 підбирань + 7 передач), Клейза (12), Маккалебб (11), Жорич (10).

Двохочкові кидки: 20/40 (50%) - 28/44 (63%)

Триочкові кидки: 10/21 (47%) - 8/17 (47%)

Штрафні кидки: 14/17 (82%) - 22/28 (78%)

Підбори: 21-36; Передачі: 20-15; Втрати: 11-11.

Поразка дала Багатскісу багато безцінної інформації, яку він не встиг отримати під час передсезонного збору. Тепер він як слід вивчив можливості новачків і напевно не буде допускати таких провалів, який стався з його колектиом у кінці, здавалося б, переможного матчу. !zn

Читайте також:

"Будівельник" поступився чемпіону Євроліги на передсезонному турнірі

"Хімік" вдало стартував у баскетбольному Єврокубку, розгромивши суперника на виїзді

Двох українських баскетболістів у НБА американці прозвали "вежами-близнюками"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі