Вседозволеність українських арбітрів призводить до таких інцидентів, як у Луцьку - експерт

Поділитися
Вседозволеність українських арбітрів призводить до таких інцидентів, як у Луцьку - експерт На 88-й хвилині матчу в Луцьку у фанатів не витримали нерви © rush.org.ua
Матч 10-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги між "Волинню" та "Металістом" було перервано на 88-й хвилині через те, що вболівальники вибігли на поле з метою розправитися з арбітром Дмитром Кутаковим.

Відомий у минулому рефері ФІФА, а нині експерт Мирослав Ступар вважає, що основною причиною гучного інциденту на стадіоні "Авангард" у Луцьку під час матчу Волинь - Металіст - вседозволеність і безкарність українських арбітрів.

За словами Ступара, до агресії вболівальників і представників тренерського штабу "Волині" навів ряд помилок судді матчу Дмитра Кутакова, який протягом всього поєдинку брав досить суперечливі рішення.

"вся справа у вседозволеності арбітрів, яких всіляко захищає і покриває їх куратор П'єрлуїджі Колліна. Не дав рефері пенальті - судиш далі. Неправильно щось зробив у грі - знову судиш. Куди це годиться? Якби керівники наших суддів тримали їх в певних рамках, караючи за скоєне проти футболу відповідними санкціями, безумовно, вони більше цінували свою роботу. І, напевно, менше помилялися", - цитує Ступара видання "Спорт-Експрес в Україні".

"Всепрощення розслабляє суддів, і це призводить до постійних проблем у нашому футболі. Якби арбітрів карали так само, як гравців і тренерів, скандалів було б на порядок менше...", - резюмував експерт.

Нагадаємо, що матч у Луцьку був зупинений за рахунку 2:1 на користь харків'ян, коли фанати вибігли на поле з метою фізичного впливу на Кутакова. Керівництво "Волині" звернулося до керівних органів України з закликом дискваліфікувати Дмитра Кутакова, а також провести перегравання матчу - через те, що суддя допустив дуже багато помилок, які і вплинули на хід поєдинку.

Поки що ні представники Прем'єр-ліги, ні ФФУ не робили жодних заяв з приводу луцького конфлікту.

Головний тренер "Волині" Віталій Кварцяний назвав дії вболівальників на стадіоні в Луцьку повстанням проти брехні, висловивши надію, що можливо цей епізод змусить компетентні органи звернути увагу на ситуацію з суддівством.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі