Вперше за шість сезонів українці в повному складі вийшли до 1/8 фіналу Ліги Європи

Поділитися
Вперше за шість сезонів українці в повному складі вийшли до 1/8 фіналу Ліги Європи "Дніпро" вперше за 30 років пробився в 1/8 фіналу © moskva.com
"Динамо" обіграло французький "Генгам", а "Дніпро" - грецький "Олімпіакос". Як мінімум до середини березня вболівальники будуть з напругою стежити за другим за рангом клубним євротурніром.

Українські представники в Лізі Європи успішно подолали перший раунд плей-офф турніру: "Динамо" зуміло відігратися будинку після гостьової поразки (1:2 та 3:1), а "Дніпро", здобувши домашню перемогу 2:0 на "Олімпіакосом", зумів зіграти внічию 2:2 в непростому матчі на виїзді.

востаннє українські команди проходили в 1/8 фіналу Ліги Європи в сезоні-2008/09: тоді ще в Кубку УЄФА "Динамо", "Металіст" і "Шахтар" залишили не у справ своїх опонентів в 1/16 фіналу пройшли у другий етап нокаут-раунду. Примітно, що після цього уболівальники побачили одразу два українських дербі на рівні єврокубків - в 1/8 фіналу зустрілися кияни і харків'яни, а вже на стадії півфіналу жеребкування звело двох принципових суперників - "Динамо" і "Шахтар".

Додамо, що у двох попередніх сезонах спочатку "Динамо", "Дніпро" і "Металіст", а рік потому все ті ж кияни та дніпропетровці, а також "Шахтар" вилетіли з розіграшу Ліги Європи на стадії 1/16 фіналу.

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2014/15 відбудеться 27 лютого.

Представник України в лізі Чемпіонів донецький Шахтар 11 березня проведе матч-відповідь 1/8 фіналу проти німецької "Баварії". Нагадаємо, що 17 лютого у Львові підопічні Мірчі Луческу відстояли нічию 0:0 з однією з найкращих команд Європи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі