Вперше з 2016 року: жіноча збірна України виграла золото Кубка світу з фехтування на шаблях

Відео
Поділитися
Вперше з 2016 року: жіноча збірна України виграла золото Кубка світу з фехтування на шаблях © fie.org
Українська збірна перемогла у Грузії.

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях здобула перемогу на етапі Кубка світу, який відбувся у грузинському Батумі.

Команду представляли Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова. У фіналі вони зустрічалися з командою США та перемогли з рахунком 45:42.

Варто зазначити, що збірна України була лише 15-м номером посіву, а вже у 1/8 фіналу команда обіграла лідера світового рейтингу Францію з рахунком 45:44. На шляху до чемпіонства українки також обіграли ще дві збірні із топ-8 світового рейтингу – Азербайджан та Італію.

Для жіночої збірної України це перша перемога на етапі Кубка світу з фехтування на шаблях із січня 2016 року. Українки піднялися на 11-те місце у світовому рейтингу та очолять кваліфікаційний відбір на Олімпіаду-2024.

Раніше повідомлялося про те, що Міжнародна федерація фехтування не допустила до змагань трьох олімпійських чемпіонок із Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі