Визначено всіх учасників 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів

Відео
Поділитися
Визначено всіх учасників 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів "Галатасарай" під акомпанемент снігу "вигриз" перемогу в "Ювентуса" і вийшов до плей-офф © galatasaray.org
До плей-офф головного футбольного євротурніру вийшло чотири команди з Німеччини та Англії, три - з Іспанії і всього один представник Італії.

За результатами матчів 6-го туру групового турніру Ліги Чемпіонів визначено 16 учасників плей-офф змагань.

Отже, до 1/16 фіналу вийшли:

переможці груп - "Манчестер Юнайтед" (Англія), "Реал" (Іспанія), "Парі Сен Жермен" (Франція), "Баварія" (Німеччина), "Челсі" (Англія), "Боруссія" Д (Німеччина), "Атлетіко" (Іспанія), "Барселона" (Іспанія);

другі місця - "Байєр" (Німеччина), "Галатасарай" (Туреччина), "Олімпіакос" (Греція), "Манчестер Сіті" (Англія), "Шальке" (Німеччина), "Арсенал" (Англія), "Зеніт" (Росія), "Мілан" (Італія).

До Ліги Європи переходять: "Шахтар" (Україна), "Ювентус" (Італія), "Бенфіка" (Португалія), "Вікторія Плзень" (Чехія), "Базель" (Швейцарія), "Наполі" (Італія), "Аустрія" (Австрія), "Аякс" (Нідерланди).

Найбільш несподіваним результатом можна сміливо вважати вихід до плей-офф турецького "Галатасарая", який у боротьбі за другу путівку у групі В, де беззаперечним лідером був "Реал", випередив "Ювентус". У дограванні очної зустрічі в Стамбулі, яку було перервано через снігопад, турки вирвали перемогу 1:0 і вийшли на друге місце.

В інших матчах другого ігрового дня було зафіксовано наступні результати:

група Е - "Челсі" - "Стяуа" - 1:0, "Базель" - "Шальке" - 2:0;

група F - "Марсель" - "Боруссія" - 1:2, "Наполі" - "Арсенал" - 2:0;

групппа G - "Аустрія" - "Зеніт" - 4:1, "Атлетико" - "Порту" - 2:0;

група Н - "Мілан" - "Аякс" - 0:0, "Барселона" - "Селтік" - 6:0.

Найбільш захоплюючою вийшла ситуація в групі F, де італійський "Наполі" до останнього претендував на вихід до плей-офф. Неаполітанці навіть впевнено обіграли "Арсенал", проте до останнього сподівалися на "Марсель" в іншій парі. Надії італійців вбив нападник дортмундців Кевін Гроскройтц, який забив переможний м'яч у ворота французів на 87-й хвилині. Парадоксально, але "Наполі" набрав 12 очок, яких вистачило лише для Ліги Європи. При цьому і перша, і друга команди завоювали таку ж кількість залікових пунктів.

В іншому квартеті - групі G - навпаки, друга команда набрала рекордно маленьку кількість очок, яких вистачило для виходу в 1/8 фіналу. "Зеніт" із Санкт-Петербурга безславно поступився скромній "Аустрії" 1:4, однак таким подарунком долі не скористався португальський "Порту", який поступився мадридському "Атлетіко" 0:2. Розплата прийшла миттєво - австрійці заслужено вийшли до Ліги Європи, а португальці опустилися на четверте місце. А ось "Зеніт", клуб російських мільярдерів, на тихому ходу пішов далі.

Зазначимо, що жеребкування 1/8 фіналу відбудеться 16 грудня. Правил не так і багато. Другі місця грають з переможцями груп. Команди з однієї країни й однієї групи на цьому етапі турніру між собою зіграти не можуть.

12 грудня стануть відомі учасники плей-офф Ліги Європи, який розпочнеться зі стадії 1/16 фіналу. Нагадаємо, що місце в цих змаганнях забронював собі дніпропетровський "Дніпро", а ось "Динамо" і "Чорноморцю" треба завоювати право на вихід в нокаут-раунду в матчах 6-го туру групового турніру. !zn

Читайте також:

Тренер МЮ назвав свою команду фаворитом Ліги Чемпіонів після перемоги над "Шахтарем"

Луческу і "Шахтарю" буде цікаво виступати у Лізі Європи

Дідьє Дрогба переміг у премії Golden Foot, вставши в один ряд з Андрієм Шевченком

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі