"Він пішов, а його магія залишилася": спортивний світ відреагував на смерть легенди футболу Пеле

Поділитися
Пеле був однією з перших зірок світового масштабу у футболі © Le Parisien
Зірки спорту попрощалися з Королем футболу.

Знамениті футболісти та представники інших видів спорту відреагували на новину про смерть Короля футболу Пеле.

Бразильський футболіст страждав від онкології та помер у лікарні.

Свої співчуття сім'ї Пеле через соцмережі вже висловила більша частина спортивного світу.

На сторінці Короля футболу в Instagram з'явилася заява членів його родини:

"Натхнення та любов ознаменували подорож короля Пеле, який сьогодні мирно помер. У своїй подорожі Едсон зачарував світ своїм спортивним генієм, зупинив війну, проводив громадські роботи по всьому світу та поширював те, що, на його думку, було ліками від усіх наших проблем: любов.

Його послання сьогодні стає спадщиною майбутніх поколінь. Любов, любов і ще раз любов, назавжди".

Прощальні слова знайшли співвітчизники Пеле, які є діючими зірками збірної Бразилії. Серед них висловився Неймар:

"До Пеле футбол був просто спортом. Він змінив усе. Він перетворив цю гру на мистецтво, на розвагу. Він дав право голосу бідним, чорношкірим, а головне – він показав світові Бразилію. Футбол і Бразилія підняли свою значущість назавжди завдяки королю. Він пішов, а його магія залишилася. Пеле – це назавжди!

"Більше, ніж футбольна легенда. Просто найвеличніший спортсмен усіх часів, еталон для всіх поколінь. Хай прийме тебе Бог із миром, король", - написав колишній гравець "Шахтаря" Фред.

"Унікальний. Геніальний. Технічний. Креативний. Неперевершений. Він залишає нас сьогодні, не залишаючи вершину. Один такий король футболу. Великий гравець усіх часів. Сум від прощання змішаний з величезною гордістю від такої історії. Твоя спадщина виходить за межі поколінь. Ти житимеш далі. Дякую, Пеле", - сказав легендарний нападник збірної Бразилії Роналдо.

Відреагував на смерть футболіста португалець Кріштіану Роналду:

"Просто сказати "прощай" вічному королю Пеле буде недостатньо, щоб висловити той біль, який охоплює весь футбольний світ зараз.

Він був натхненням для мільйонів, прикладом для всіх учора, сьогодні та завжди. Наша прихильність навіть на відстані була взаємною.

Він ніколи не буде забутий, пам'ять про нього буде вічно жити в кожному з нас, фанатів футболу. Спочивай з миром, король Пеле".

"Твою спадщину завжди пам'ятатимуть. Співчуття всій родині, спочивай з миром", - написав Андрій Шевченко.

"Помер Пеле. Найбожественніший із усіх футболістів і найрадісніший із чоловіків. Він демонстрував гру, до якої наблизилися лише небагато обраних. Пеле тричі підняв найбажаніший золотий трофей у красивій жовтій футболці. Нехай він і пішов від нас, але в нього завжди буде футбольне безсмертя. Спочивай з миром", – сказав ексфутболіст збірної Англії Гарі Лінекер.

Колишній президент УЄФА Мішель Платіні:

"Він був історією футболу, відкриттям футболу, він і був футболом. У 1970-му році мені було 15 років, і я виріс, представляючи його гру. Батько говорив зі мною про Пеле, у школі, до речі, я підписувався "Пелеатіні".

Навіть якщо ми не завжди бачили, як він грає, ми говорили лише про нього. Він не був людиною, не був футболістом, він був богом футболу. Я дуже, дуже зворушений. Це моє життя. Це моя історія. Це Пеле. Це моя мрія. Я бачив його досягнення та завжди пам'ятав його чемпіонат світу 1970 року”.

Колишній німецький фуболіст Франц Беккенбауер:

"Футбол сьогодні втратив найвеличнішого у своїй історії, а я втратив унікального друга. У Пеле було три кохання: футбол, своя сім'я та всі люди. Той, хто грав із зірками і завжди залишався приземленим".

Попрощався з бразильською іконою футболу і семиразовий чемпіон Формули-1 Льюїс Хемілтон :

"Сьогодні ми втратили легенду. Дякую за те, що ділилися з нами своїм талантом, генієм та любов'ю. Спадщина Пеле надихатиме нас завжди".

Пеле є найкращим спортсменом XX століття за версією Міжнародного олімпійського комітету, а також найкращим футболістом минулого століття за версією ФІФА. Він є єдиним футболістом в історії, який під час ігрової кар'єри тричі ставав чемпіоном світу (1958, 1962, 1970).

Нагадаємо, влітку Пеле звернувся до Путіна із закликом припинити військове вторгнення в Україну.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі