Легендарний футболіст Пеле звернувся до Путіна із закликом припинити військове вторгнення в Україну

Поділитися
Легендарний футболіст Пеле звернувся до Путіна із закликом припинити військове вторгнення в Україну Пеле звернувся до президента РФ © Sky Sports
Бразилець хоче, щоб убивство людей в Україні припинилося.

Легендарний бразильський футболіст Пеле звернувся до президента Росії Владіміра Путіна із закликом зупинити військове вторгнення в Україну.

Знаменитий спортсмен розмістив листа на своїй сторінці в Instagram перед матчем відбору на ЧС-2022 між збірними України та Шотландії (3:1):

"Владімір Путін, сьогодні Україна намагається хоча б на 90 хвилин забути про трагедію, яка все ще охоплює їхню країну. Потрапити на чемпіонат світу - це вже складне завдання, яке зараз майже неможливе, коли на кону так багато життів.

Я хочу використати сьогоднішній матч як можливість зробити прохання: припиніть вторгнення. Немає жодного виправдання для продовження цього насильства. Цей конфлікт огидний, не виправданий і не приносить нічого, крім болю, страху, жаху та муки. Немає причин, щоб це тривало.

Коли ми зустрічалися в минулому і обмінювалися посмішками, що супроводжувалися довгими рукостисканнями, я ніколи не думав, що одного разу ми будемо так розділені, як зараз. Війни існують лише для поділу націй. Немає ідеології, яка б виправдовувала снаряди, які ховають мрії дітей, руйнують сім'ї та вбивають невинних.

Я пережив вісім десятиліть, бачив війни, бачив і чув хейтспічі безхребетних лідерів, які пропагують звірства в ім'я безпеки своєї нації. Ми повинні припинити це та еволюціонувати. Давним-давно я пообіцяв собі, що завжди виступатиму за мир. У ваших руках є влада зупинити цей конфлікт. У тих же, які я тиснув у Москві під час нашої останньої зустрічі у 2017-му році”.

Нагадаємо, збірна України у фіналі плей-офф відбору на ЧС-2022 зустрінеться з Уельсом 5 червня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі