Вилучення Шовковського у матчі за Суперкубок було справедливим - експерт

Відео
Поділитися
Вилучення Шовковського у матчі за Суперкубок було справедливим - експерт Шовковський збив Тейшейру
Відомий у минулому рефері ФІФА дав оцінку суддівству Анатолія Жабченка в матчі "Динамо" - "Шахтар".

Екс-рефері ФІФА Мирослав Ступар вважає, що арбітр Анатолій Жабченко провів матч за Суперкубок України, в якому "Шахтар" обіграв "Динамо" (2:0), на хорошому рівні.

"Гра для суддівства була непростою, оскільки зустрічалися рівні за силою суперники, - сказав Ступар в коментарі "Спорт-Експрес в Україні". - Передумов для того, щоб карати футболістів або вирішувати питання щодо дисциплінарних санкцій було предостатньо. Сім жовтих карток і два вилучення з поля свідчать про безкомпромісну боротьбу, підтверджуючи, що дії арбітра не впливали негативно на хід матчу. Всі рішення Анатолія Жабченка, незважаючи на окремі помилки, особливо в першому таймі, на суддівстві в цілому не відобразилися. Якщо Анатолій буде судити так і далі, то отримає достатній авторитет і довіру з боку футболістів і тренерів".

Нагадаємо, одне з рішень Жабченко безпосередньо вплинуло на підсумковий результат поєдинку. На 90-й хвилині матчу арбітр призначив пенальті і вилучив за фол останньої надії Олександра Шовковського, після чого місце у воротах зайняв Драгович, а Срна реалізував одинадцятиметровий, відкривши рахунок у зустрічі.

"Ці рішення виглядають цілком справедливими. Потрібно сказати, що в цій ситуації Жабченко не злякався, а вчинив так, як повинен був вчинити. Це робить йому честь, так як в минулому сезоні в грі цих команд рефері досить ліберально підходив до деяких порушень, закриваючи на них очі. Тоді дехто казав, що він відсудив добре. Я ж вважаю, що "добре" - це так, як провів гру Жабченко у вівторок в Одесі. Одинадцятиметровий був очевидний, тому піддавати його призначення сумнівам, імовірно, говорячи про симуляцію або про щось інше, немає підстав. Той момент розпочався з гострої передачі від воротаря "Шахтаря" і виходу один на один з Шовковським бразильця Алекса Тейшейри. "Гірник" встиг проткнути м'яч швидше, ніж голкіпер "Динамо" встиг його схопити руками. Динамівський воротар хотів його відбити, однак зіграв не в м'яч, а в ноги гравця "Шахтаря". Умислу з боку Шовковського ніякого не було, голкіперу столичної команди в тій ситуації просто нічого іншого не залишалося робити. Було чітко видно, що призначення одинадцятиметрового виявилося безсумнівним. Вилучення в даному випадку було розцінено як перешкода атакуючому футболісту використати реальну можливість забити м'яч. Згідно з правилами, це карається червоною карткою, що Жабченко і зробив", - сказав Ступар.

Читайте також: "Динамо" - "Шахтар": огляд матчу, відео голів

Додамо, що Жабченко і ще два українські арбітри отримали призначення на матчі кваліфікації Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Жабченко обслужить матч другого раунду відбору ЛЕ між мінським "Динамо" і болгарським "Чорно Море", Анатолій Абдула - матч-відповідь другого раунду кваліфікації ЛЧ між вірменським "Пюніком" і норвезьким "Мольде", а Ярослав Козик буде працювати на матчі другого раунду відбору ЛЕ між азербайджанським "Інтером" та ісландським "ФХ".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі