"Шахтар" став володарем Суперкубку України

Поділитися
"Шахтар" став володарем Суперкубку України "Шахтар" двічі забив у доданий арбітром час © ФК Динамо
Гранди українського футболу відкрили сезон 2015-2016 матчем в Одесі.

"Динамо" і "Шахтар" в Одесі відкрили новий футбольний сезон, у восьмий раз зігравши один з одним в матчі за Суперкубок України.

Перед початком зустрічі були вручені нагороди кращим за підсумками минулого сезону: Сергій Ребров отримав приз найкращому тренеру Прем'єр-ліги, Андрій Ярмоленко - кращому гравцю, а Алекс Тейшейра - найкращому бомбардиру.

У сьогоднішньому матчі кияни не змогли розраховувати на Хачеріді, який все-таки не встиг відновитися після пошкодження. Не потрапив у заявку і Ленс, який, швидше за все, перейде в "Сандерленд". У "Шахтаря" несподівано не виявилося в заявці на гру Шевчука.

В останніх трьох особистих зустрічах "Динамо" і "Шахтар" забили на двох лише один гол. Не квапилися команди відрізнятися результативною грою і в цей раз. "Гірники" почали поєдинок активніше і вже на сьомій хвилині міг забивати Гладкий, але м'яч після його удару головою з-під поперечини витягнув Шовковський. Ще через десять хвилин чудову нагоду змарнував Марлос, який не зумів з меж штрафного майданчика влучити у площину воріт, які захищали тільки гравці "Динамо". Кияни вирівняли гру ближче до середини тайму і пару раз непогано відповіли. Хороший шанс упустив Морозюк - новачку "Динамо" не вдалося як слід прикластися до м'яча. А ще небезпечно бив зі штрафного Велозу, але в рамку не влучив. У результаті перша половина завершилася вже звичною для протистояння цих команд нульовою нічиєю.

Дебют другого тайму залишився за "Динамо": Ярмоленко завдяки рикошету від ноги Ісмаїлі потрапив у штангу, а потім Кучер підстрахував Каніболоцького, вибивши м'яч майже з лінії воріт. "Шахтар" відповів класним дальнім ударом Фреда, на який з трудом, але все ж зреагував Шовковський, а також небезпечним, але неточним пострілом Срни. А найреальніший момент вже пізніше упустив Мораєс. На 76-й хвилині дебютант "Динамо" потрапив у поперечку після подачі Види.

Кульмінація трапилася на 90-й хвилині матчу. Тейшера вийшов один на один з Шовковським і був збитий, на думку арбітра, голкіпером "Динамо". Шовковський отримав червону картку, а його місце у воротах зайняв Драгович (всі заміни Ребров використав). Відбити удар Срни з "точки" Драгович не зумів. А слідом "гірники" забили ще раз, добив киян Бернард.

"Динамо" - "Шахтар" - 0:2

Гол: Срна (90+2, пенальті), Бернард (90+4).

"Динамо": Шовковський, Віда, Сілва, Драгович, Антунеш, Сидорчук (Гармаш, 82), Рибалка, Велозу, Морозюк (Гусєв, 67), Ярмоленко, Мораес (Кравець, 78).

"Шахтар": Каніболоцький, Срна, Кучер, Ракицький, Ізмаїлі, Фред (Коваленко, 87), Степаненко, Марлос (Дентіньо, 77), Тейшейра, Тайсон (Бернард, 63), Гладкий.

Попередження: Сидорчук (28), Драгович (54), Данило Сілва (55), Рибалка (56), Віда (73), Кравець (90+4) - Фред (68), Тейшейра (86), Срна (90+3).

Видалення: Шовковський (90+1), Рибалка (90+5).

Арбітр: Анатолій Жабченко.

Переможець матчу отримав не тільки трофей, а і 650 тисяч гривень. Переможений - 350 тисяч. А новий чемпіонат УПЛ стартує вже в цю п'ятницю, матчем між запорізьким "Металургом" і "Зорею.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі