Відома українська фігуристка буде виступати за Росію

Поділитися
© nashkosmos.su
Відома українська фігуристка, учасниця двох Олімпійських ігор Тетяна Волосожар буде виступати під російським прапором. У середу, 6 жовтня, 24-річна спортсменка одержала в управлінні Федеральної міграційної служби Твері свідоцтво N1 учасника президентської «Програми з надання сприяння добровільному переселенню до Російської Федерації співвітчизників, що проживають за кордоном».
Відома українська фігуристка, учасниця двох Олімпійських ігор Тетяна Волосожар буде виступати під російським прапором. У середу, 6 жовтня, 24-річна спортсменка одержала в управлінні Федеральної міграційної служби Твері свідоцтво N1 учасника президентської «Програми з надання сприяння добровільному переселенню до Російської Федерації співвітчизників, що проживають за кордоном».«В принципі, рішення про переїзд до Росії я прийняла незабаром після Олімпійських ігор у Ванкувері, де ми зі Станіславом Морозовим посіли восьме місце. Мій партнер сказав, що закінчує спортивну кар'єру. Максим Траньков вирішив розлучитися зі своєю партнеркою Марією Мухортовою. Ми з Максимом зустрілися, поговорили - і вирішили виступати разом. Федерація фігурного катання України сподівалася умовити Максима виступати за Україну, але, отримавши від нього категоричну відмову, не стала чинити перешкод мені і видала відкріпні документи», - сказала Тетяна Волосожар, яку цитує «Весь спорт». Виступати за Росію на офіційних міжнародних змаганнях вона зможе із 15 лютого 2011 року, коли закінчиться рік карантину з моменту останнього старту за Україною. Тетяна Волосожар з Максимом Траньковим сподіваються виступити на Чемпіонаті світу 2011, який пройде 21-27 березня у Токіо. Для цього парі потрібно бути в трійці призерів на чемпіонаті Росії. Тетяна Волосожар народилася у Дніпропетровську і чотири рази ставала чемпіонкою України з фігурного катання. Вона також двічі представляла країну на зимових Олімпіадах - в Турині та Ванкувері. Нагадаємо, що це далеко не єдиний випадок переїзду кращих спортсменів України до Росії. Так, минулого року російський паспорт отримав гросмейстер з Криму Сергій Карякін.

За матеріалами «Весь спорт»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі