В Осло назвали суму, в яку обійдеться "бюджетна" Олімпіада-2022

Поділитися
В Осло назвали суму, в яку обійдеться "бюджетна" Олімпіада-2022 В Осло вже приблизно знають, де і як будуть розташовані олімпійські об'єкти © gamesbids.com
На організацію гіпотетичної зимової Олімпіади в 2022 році у Норвегії готові витратити не більше 3,4 мільярдів доларів. Україна, яка буде боротися за право провести Ігри-2002, поки свій бюджет не оголосила.

Мер Осло Фабіан Станг повідомила, що влада Норвегії готова виділити на підготовку до зимових Олімпійських ігор 2022 року в Осло 3,4 мільярда доларів.

На проведення Ігор-2022 також претендує український Львів, казахстанське місто Алма-Ата, Пекін і Чжанцзякоу (обидва - Китай), і польський Краків. Столицю Ігор-2022 буде оголошено в липні-серпні 2015 року на сесії МОК у Куала-Лумпурі (Малайзія).

"Бюджет відносно невеликий, але, думаю, цієї суми буде достатньо", - вважає мер Осло.

"Я запевняю норвезький народ, що ми не вийдемо за межі цієї суми. При цьому я хотіла б відзначити, що половина об'єктів, які ми збираємося використовувати, вже знаходяться в експлуатації, а від приватних інвесторів плануємо отримати близько 2 млрд доларів".

Нагадаємо, що раніше Норвегія повідомила, що може провести низькобюджетну Олімпіаду, заявивши про заплановані витрати на рівні 5 мільярдів доларів.

Примітно, що раніше саме через питання високих витрат на організацію Олімпіади з перегонів за Ігри-2022 вибули Мюнхен і заявка Швейцарії. Причому в обох випадках влада прислухалася до думки простих громадян.

Зазначимо, що 30 січня в Києві було презентовано офіційний логотип української заявки - Львів-2022.

Нагадаємо, що поки влада України не повідомляє, скільки приблизно коштуватиме підготовка до участі у конкурсі та сама організація Ігор. !zn

Читайте також:

10 лютого в Сочі - день чоловічого біатлону

Презентовано логотип заявки Львова на проведення Олімпіади-2022

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі