В італійській Серії А буде знову грати український футболіст

Поділитися
В італійській Серії А буде знову грати український футболіст Олександр Яковенко перейшов у "Фіорентину" © zimbio.com
Син легендарного футболіста "Динамо" 1980-х Павла Яковенка Олександр підписав контракт з "Фіорентиною".

Контракт з українським нападником Олександром Яковенком підписала "Фіорентина" з Флоренції. До цього син відомого у 1980-х півзахисника "Динамо", колишнього наставника молодіжної збірної України Павла Яковенка виступав в основному за бельгійські клуби - "Льєрс", "Генк", "Вестерлоо" і "Андерлехт".

У нинішньому сезоні Олександр відіграв у складі бельгійського чемпіона 38 матчів, забив 9 голів і зробив чотири результативні передачі. В активі Яковенка один матч у футболці національної збірної України, нагадує iSport.ua.

З "Фіорентиною" Яковенко підписав трирічний контракт. В італійському клубі, який у сезоні, що завершився, посів четверте місце в чемпіонаті Серії А і отримав можливість стартувати у відборі Ліги Чемпіонів, відзначили, що давно стежили за українським гравцем. А агент Андрій Головаш заявив, що попередня угода з флорентійцями була оформлена ще на початку року.

Олександр Яковенко став першим українцем після відходу з "Мілана" Андрія Шевченка у 2009 році. Раніше в італійських клубах також виступали Олексій Михайличенко ("Сампдорія"), Олександр Заваров ("Ювентус"), Сергій Ателькін ("Лечче").

Відзначимо також, що молодший брат Олександра Юрій, пов'язаний контрактними зобов'язаннями з "Дніпром", може перейти у голландський "Твенте". Футболіст грає на позиції нападника. !zn

Читайте також:

"Динамо" шукає варіанти посилення в Італії

Протеже Сьоміна "фізрук" Пінколіні покидає "Динамо"

Алієв повертається в "Дніпро", Коноплянка хоче піти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі