US Open: Енді Маррей склав чемпіонські повноваження, поступившись в 1/4 фіналу

Поділитися
US Open: Енді Маррей склав чемпіонські повноваження, поступившись в 1/4 фіналу Маррей не зміг захистити титул і тепер істотно втратить у залікових пунктах для рейтингу © cbc.ca
Британець, який відсвяткував історичну перемогу у липні на Вімблдоні, програв у 1/4 фіналу турніру у Нью-Йорку.

Слідом за Роджером Федерером, який вилетів в 1/8 фіналу, чоловічі змагання на US Open на стадії чвертьфіналу залишив третій сіяний гравець, переможець торішнього Відкритого чемпіонату США британець Енді Маррей.

Нещодавній тріумфатор Вімблдону не зумів нічого протиставити швейцарцю Станісласу Варвинці - 4:6, 3:6, 2:6.

Швейцарець, який разом з Роджером Федерером ставав олімпійським чемпіоном у Пекіні в парному розряді, зумів вперше у своїй кар'єрі вийти у півфінал турніру серії Великого шолома. Раніше він міг похвалитися участю в 1/4 фіналу в Мельбурні та Парижі.

Таким чином, у півфіналі Варвинка зустрінеться з першою ракеткою світу сербом Новаком Джоковичем. В іншій парі Рафаель Надаль проекзаменує француза Рішара Гаске, який вибив з турніру сильного іспанця Давида Феррера.

З перших хвилин матчу Вавиінка показав своїм тенісом, що не має наміру діяти другим номером. Тим більше, що на відміну від титулованого британця, у Стена виходило практично все. Мабуть, цей факт дещо збентежив Маррея. І на відміну від Вімблдону, де він зумів піднятися після декількох падінь у протистоянні з Джоковичем, знайти якісь методи, щоб переламати хід гри з 28-річним Вавринкою, він не зумв. Маррей поступово знижував свою планку, зумівши виграти у третій партії лише один гейм.

Маррей розкритикував свою гру після матчу, назвавши виліт з 1/4 фіналу ганьбою.

"Я не зміг повернутися у гру. Це те, що я зазвичай роблю дуже добре. Я завжди даю собі можливості зламати гру суперника, але я цього не зробив сьогодні".

"Останні кілька років я додавав в результатах, - сказав Енді Маррей. - Те, яким чином я провів сьогоднішній поєдинок можна назвати ганьбою", - сказав олімпійський чемпіон-2012.

До речі, Вавринка повторив своє досягнення US Open-2010, коли він обігравав Маррея. Щоправда, той випадок стався на стадії 1/32 фіналу.

Відзначимо, що в жіночій сітці за вихід у фінал посперечаються Серена Вільямс і китаянка На Лі, а також італійка Флавія Пеннетта і Вікторія Азаренко з Білорусі.

Нагадаємо, що українські тенісисти зуміли пройти лише до другого раунду турніру, і не у повному складі - перше коло підкорилося Олександру Долгополову і Еліні Світоліній, які потім зазнали поразки.

Півфінали відбудуться 6-7 вересня. !zn

Читайте також:

Зірка світового тенісу Рафаель Надаль зіграє з Україною у матчі Кубка Девіса

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна планує увірватися у топ-30 до кінця сезону

Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі