Українських хокеїстів "понизили" у російських командах

Поділитися
Українських хокеїстів "понизили" у російських командах Костянтин Касянчук не зумів закріпитися в одній команді КХЛ © hcdonbass.com
Після того, як "Донбас" знявся зі змагань у КХЛ, українські хокеїсти майже в повному складі не зуміли закріпитися в інших клубах ліги. Та ж доля спіткала й інших із складу збірної.

Хокеїсти збірної України пішли на зниження в Росії: у новому сезоні Континентальної хокейної ліги їм не знайшлося місця в одній з команд.

Основне місце для працевлаштування стали команди ВХЛ - фарм-ліги КХЛ. Так, володар Кубка Гагаріна-2013, крайній нападник Костянтин Касянчук відправився в воронезький "Буран". У минулому сезоні він вже виступав у ВХЛ, маючи двосторонній контракт з московським "Динамо". Основну частину матчів він провів у складі динамівців з підмосковної Балашихи.

Змусила українців шукати нове місце роботи і ситуація з донецьким "Донбасом": після того, як стало відомо про "канікули" донеччан у сезоні-2014/15, хокеїсти вирушили на оглядини в різні команди - в основному КХЛ. Однак ні воротар Сергій Гайдученко, ні молоді нападники Олександр Торяник, Роман Благой, Максим Квітченко, Віктор Захаров, а також натуралізований росіянин Євген Белухін не зуміли закріпитися в нових клубах і вирушили хто в ВХЛ, хто в Казахстан.

Не зумів поки працевлаштуватися і досвідчений захисник "Донбасу" Геннадій Разін. 36-річний хокеїст з солідним досвідом гри за океаном, а також хорошими ігровими якостями, поки не сплив ні в одній з російських команд. Так само як і не зумів закріпитися в СКА ветеран 11 сезонів у НХЛ Олексій Понікаровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським хокеїстам не знайшлося місця у російських командах

В цілому, тенденція заходу поступового занепаду українського хокею нынешнеем сезоні підтверджується: рік тому жодного українця не виявилося в НХЛ, а тепер настала черга і КХЛ. І це притому, що ще буквально 5-6 років тому українських виконавців поважали навіть у Росії. З відходом цілого покоління хокеїстів, народжених на початку-середині 1970-х років, чия кар'єра розцвіла на стику століть, молоді майстри ключки та шайби виявилися неконкурентоспроможними.

Що й казати, якщо навіть ті з українських хокеїстів, які на початку "нульових" взяли російського громадянство і провели успішну кар'єру в збірній Росії, вже не можуть знайти собі місце під сонцем. Так, чемпіон світу Олексій Міхнов, вихованець школи київського "Сокола" в нинішньому сезоні виявився не потрібним підмосковному "Атланту" і вирушив у ВХЛ.

Нести прапор українського хокею "запропоновано" нападника московського "Динамо" Миколі Жердєву, який колись разом з Міхновим підкорював Росію, а пішов в секцію хокею в Києві. Хоча навряд чи зараз, у ситуації по суті військового конфлікту між Україною і Росією, буде згадувати про свою приналежність.

Раніше повідомлялося, що український хокейний клуб має намір взяти участь у чемпіонаті Польщі. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі