Українські фігуристи будуть представлені в Сочі-2014 у всіх видах програми

Поділитися
Українські фігуристи будуть представлені в Сочі-2014 у всіх видах програми Єлизавета Усманцева і Роман Талан здобули ліцензію для України © skating.com.ua
Вдало пройшов останній етап відбору на Олімпіаду для представників фігурного катання, де незалежна України завоювала перше у своїй історії золото Ігор.

На престижному турнірі "Небельхорн Трофі" у німецькому Оберсторфі було розіграно останні путівки для фігуристів на Олімпіаду в Сочі. Українці зуміли за результатами змагань завоювати дві ліцензії - у чоловіків вдалим виступом відзначився Яків Годорожа, а у спортивних танцях - дует Єлизавета Усманцева/Роман Талан.

Незважаючи на те, що у фігурному катанні ліцензії не мають іменний характер, можна з упевненістю говорити, що в Сочі Україна буде представлена у всіх видах індивідуальної програми, а також у змаганнях спортивних пар і танцювальних дуетів - раніше ліцензії на Ігри виборола Наталія Попова, а також Дмитро Дунь і Шиван Хікін-Кенеді.

Примітно, що в американки Хікін-Кенеді можуть виникнути проблеми з поїздкою до Сочі: на ЧС у Канаді вона змогла виступити під українським прапором, проте на Олімпіаді правила виступу натуралізованих спортсменів набагато суворіші. Втім, у Федерації фігурного катання України обіцяють вирішити питання з українським громадянством якомога швидше.

Нагадаємо, що Олімпіада в Сочі стартує 7 лютого, а змагання фігуристів - на день раніше від офіційної церемонії відкриття кваліфікаційними виступами.

Слід зазначити, що саме у фігурному катанні було завойовано першу золоту медаль України на Олімпійських іграх - в 1994 році на Олімпіаді в Лілехаммері Оксана Баюл у напруженій боротьбі здобула медаль найвищої проби в жіночому одиночному катанні.

Згодом, на Іграх у Турині в 2006 році бронзу серед танцювальних дуетів виграли Олена Грушина і Руслан Гончаров. !zn

Читайте також:

На чемпіонаті світу у Канаді українські фігуристи завоювали дві олімпійські ліцензії

Провідних українських фристайлістів відрахували зі збірної, зірвавши їхню підготовку до Олімпіади

У Луганській і Донецькій областях у вересні відкриють дві льодові арени

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі