Провідних українських фристайлістів відрахували зі збірної, зірвавши їх підготовку до Олімпіади

Поділитися
Провідних українських фристайлістів відрахували зі збірної, зірвавши їх підготовку до Олімпіади © detskiymir.vn.ua
Один з небагатьох зимових видів спорту, в якій українці перебували близько до світової еліти, може втратити конкурентноздатність на Іграх-2014 в Сочі.

Двоє українських представників лижної акробатики, Олександр Абраменко та Ольга Волкова, які в останні кілька сезонів демонстрували хороші результати на міжнародній арені, відраховані зі складу національної збірної України і тепер не мають можливості продовжувати підготовку до Олімпіади-2014.

Обидва спортсмени перервали навчально-тренувальний збір в канадському Стоунхэме і були змушені повернутися додому. Трохи пізніше керівництво збірної України відмовився брати Абраменко і Волкова на наступний етап тренувань, тим самим фактично поставивши під сумнів їхню участь в Олімпійських іграх у Сочі, які відбудуться в лютому 2014 року: що залишився времение може не вистачити українським спортсменам, щоб відпрацювати всі деталі виконання нових елементів, з якими вони б конкурували з провідними світовими фристайлистами.

Спортсмени у своїй версії події стверджують, що були відраховані зі збору у Канаді з-за конфлікту з головним тренером збірної Юлією Фоміних. За їх словами, розбіжності з головою тренерського штабу сталися, коли Фоміних почала вимагати від Волкової і Абраменко зміни тренувального процесу.

Коли ж Волкова послалася на фізичну втому, тим більше, що нещодавно вона поборола важке захворювання - лімфому Ходжкіна, головний тренер прийняв рішення надіслати спортсменку в Україну.

За словами Волкової, Фоміних всіляко дискредитує її в керівних спортивних колах України, натякаючи на її нібито не зовсім хороше психологічне здоров'я.

"З приходом Юлії Фоміних один за іншим збірну почали залишати сильні спортсмени: спочатку Енвер Аблаєв, потім Станіслав Кравчук, а тепер ще я і Абраменко", - розповіла Волкова.

"30-го вересня у нас заплановано чергове зібрання, а перед ним медогляд. Я не здивуюся, якщо в диспансері мене визнають непридатною і заборонять тренуватися, як це було в свій час з Кравчуком. У мене є офіційна довідка від лікаря: що протипоказань і обмежень з фізичним навантаженням - ні!", - затверджує спортсменка.

Абраменко ж, підтримавши Волкову, потрапив у немилість керівництва збірної.

"Я ще на зборах у Канаді говорив: якщо мене зараз відправите додому, то зіпсуєте всю підготовку до Олімпіади", - зазначив Абраменко.

"У мене на цей збір було завдання вивчити новий елемент. Місяць був, щоб цей стрибок закріпити. А тепер він у мене буде сирий. З чим я поїду в Сочі? Зі старою програмою? Так, її вистачить, щоб потрапити у фінал, але щоб боротися за медаль потрібен більш серйозний аргумент", - підсумував спортсмен.

Відзначимо, що раніше збірної України був змушений піти один з найдосвідченіших фрістайлістів України Станіслав Кравчук, який брав участь у четытех Олімпійських іграх. Його изгнанение пояснили "психологічною неврівноваженістю".

Олександр Абраменко після відходу Кравчука залишався у чоловічої збірної єдиним, хто піднімався на п'єдестал пошани етапів Кубка світу. Ольга Волкова була і є першою і наразі єдиною в історії української лижної акробатики медалісткою чемпіонату світу.

Як зазначає видання, зрив підготовки провідних українських фристайлістів може серйозно вплинути на медальні перспективи українців в Сочі-2014. Тим більше, на тлі заявок перших осіб країни про намір провести Олімпіаду-2022. !zn

Читайте також:

найтитулованіша гірськолижниця планети розбилася на трасі супергіганта

Міністр спорту Сафіуллін обіцяє розібратися з усіма проблемними спортивними об'єктами

Глава українського біатлону Бринзак не має претензій до який втік у Росію тренеру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі