Українські біатлоністи на мажорній ноті стартували в олімпійському сезоні

Поділитися
Українські біатлоністи на мажорній ноті стартували в олімпійському сезоні Валя Семеренко і Сергій Семенов потрапили на п'єдестал пошани © Оксана Гаранец
Збірна України стала третьою у змішаній естафеті на етапі Кубка світу у шведському Естерсунді.

Українські біатлоністи на першому етапі Кубка світу-2013/14 фінішували третіми у змішаній естафеті - на п'єдесталі пошани опинилися Олена Підгрушна, Валя Семеренко, Сергій Семенов і Андрій Дериземля.

Перемогу у цьому виді програми здобули чехи, другими фінішували норвежці. Українців на третє місце вивела груба помилка чинного володаря "Великого Кришталевого глобуса" Мартена Фуркада. Французи йшли на першому місці, українці ж були четвертими.

На останній вогневий рубіж зоряний Мартен Фуркад прибув із півторахвилинним запасом від найближчого переслідувача. Але сталося незрозуміле: Фуркад дуже швидко відправив у "молоко" три патрони, а перед четвертим пострілом взяв майже 20-секундну паузу. Було видно, що він дуже розгубився і вже не знав, як краще: швидше закінчити стрілянину і побігти штрафні кола або намагатися максимально продуктивно використовувати додаткові патрони. В результаті досвідчений біатлоніст припустився помилки - рвонув зі стрільбища, не зробивши останній постріл. Згідно з правилами, подібне карається двома штрафними хвилинами.

Тим часом Дериземля, який затримався на вогневому рубежі, але зумів уникнути необхідності бігти штрафні метри, як міг стримував атаки італійця Лукаса Хофера. Той із кулеметною швидкістю і унікальною точністю закрив усі мішені. На фініші їх розділило трохи більше секунди.

Відзначимо, що в нинішньому сезоні етап в Естерсунді пройде у два вікенди - наступні види програми відбудуться вже в останніх числах листопада. Додамо, що до складу збірної України крім тріумфаторів естафети входять Юлія Джима, Марія Панфілова, Наталія Бурдига, а також Сергій Седнєв та Артем Прима.

У середу, 27 листопада на старт в Естерсунді вийдуть жінки, які посперечаються за нагороди в індивідуальніих перегонах. !zn

Читайте також:

Глава українського біатлону Бринзак не має претензій до тренера, що втік до Росії

Олімпіада в Сочі пройде без українських хокеїстів

Провідних українських фристайлістів відрахували зі збірної, зірвавши їх підготовку до Олімпіади

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі