Українки випередили американок і завоювали золото в естафеті на Універсіаді

Поділитися
Українки випередили американок і завоювали золото в естафеті на Універсіаді Українки завоювали золото Універсіади © Eurosport
Олеся Повх, Марія Ремінь, Наталія Погребняк та Вікторія П'ятаченко продовжують штампувати нагороди у важливих міжнародних змаганнях. Також завоювали золото Ігор і чоловічі спринтери.

Українська естафетна команда зі спринту завоювала золото Всесвітніх студентських Ігор у Казані.

У змаганнях 4Х100 метрів Олеся Повх, Марія Ремень Наталія Погребняк та Вікторія П'ятаченко випередили американську збірну майже на секунду. Третім фінішували польки, а росіянки не зуміли підтримати почин своїх партнерів по студентській збірній і опинилися поза межами п'єдесталу пошани. Втім, результат українок виявився трохи гіршим від того, що вони показали на командному ЧЄ в Гейтсхеді - 41,62 проти 42,88.

Нагадаємо, що раніше українська естафетна команда в різних складах вигравала бронзу чемпіонату світу-2011, золото ЧЄ-2010, а також була третьою на Олімпіаді в Лондоні.

Золоту нагороду в цій же дисципліні завоювали і представники чоловічої команди Руслан Перестюк, Сергій Смелик, Ігор Бодров та Віталій Корж. Українські хлопці показали на дистанції 4X100 м результат 38,56, залишивши далеко позаду Японію і Польщу. До речі, це час - справді неабияке досягнення, враховуючи, що в останній раз наша чоловіча команда бігла так швидко на Олімпіаді-1996. Тоді нинішній тренер Марії Ремінь та Олесі Повх Костянтин Рурак разом з Сергієм Осовичем, Олегом Крамаренком і Владиславом Дологодиним посів четверте місце і показав результат на одну соту краще.

В інших видах українці в 7 день змагань завоювали три нагороди - у плаванні на дистанції 1500 м вільним стилем відзначився Сергій Фролов, а у вільній боротьбі Павло Олійник був другим у категорії до 96 кг, а Василь Шуптар - третім (до 60 кг).

Таким чином, українська студентська збірна - п'ята в медальному заліку Казані-2013. На рахунку українців - 46 нагород (9 золотих, 16 срібних і 21 бронзова), а за загальною кількістю медалей йдуть на третій сходинці слідом за Росією і Японією. !zn

Читайте також:

Українські боксери Гвоздик і Митрофанов взяли золото Універсіади

Легкоатлети з України здобули на командному ЧЄ п'ять перемог

У Донецьку c салютом відкрили юнацький ЧС з легкої атлетики

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі