Українка Ушеніна виграла "бронзу" чемпіонату Європи з шахів

Поділитися
Українка Ушеніна виграла "бронзу" чемпіонату Європи з шахів Ушеніна виборола третю медаль на чемпіонатах Європи © ChessNews
На чемпіонат світу пробилися три українки.

В словацьких Високих Татрах завершився жіночий чемпіонат Європи з шахів, в якому взяли участь шість українських спортсменок. Чемпіонкою Європи з результатом 9 з 11 очок стала росіянка Валентина Гуніна, яка стала триразовою чемпіонкою. Срібна медаль дісталася грузинці Нане Дзагнідзе.

А ось "бронзу" виграла українка Ганна Ушеніна. Харків'янка була чемпіонкою Європи у 2016-му році, а також ставала бронзовою призеркою в 2008-му, так що це її третя медаль.

В останньому турі Ганна Ушеніна підписала мир у 10 ходів з німкенею Елізабет Петц. Також швидко, всього за 22 ходу, на нічию погодилася Юлія Осмак, яка в підсумку фінішувала на 11-му місці.

Ще одна українка Марія Музичук в останньому турі програла росіянці Поліні Шувалової, але, незважаючи на поразку, зачепилася за останнє кваліфікаційне місце в топ-14.

Відзначимо, що навіть перемога Інни Гапоненко над іншою українкою Ольгою Бабій не дозволила Інні потрапити в топ-14. У неї порівну очок з Музичук – 7 з 11 – але додаткові показники істотно гірше.

Нагадаємо, сестри Ганна і Марія Музичук завершили 2017-й рік на 3-й і 7-й позиціях відповідно в рейтингу Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ).

Наталія Жукова розташувалася на 36-му місці, Ганна Ушеніна – на 41-м. Всього в топ-100 потрапили 8 українок.

Раніше українська шахістка Ганна Музичук виграла чемпіонат Європи з бліцу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі