Українка Світоліна вийшла у півфінал престижного турніру WTA

Поділитися
Українка Світоліна вийшла у півфінал престижного турніру WTA Еліна Світоліна вперше в кар'єрі зіграє в півфіналі турніру 5-ї категорії © frontzmin.ua
Китайська Ухань стає щасливим місцем для провідної української тенісистки. Тут вона наблизилася до першої в кар'єрі перемогу на турнірі 5-ї категорії.

Українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла у півфінал великого турніру WTA у китайському Ухані.

У чвертьфіналі вона переграла досвідчену суперницю з Німеччини Анжелік Кербер 6:4, 7:6 (3). Зазначимо, що німкеня мала сьомий номер посіву на турнірі, тому перемога над ним - маленьке звершення для 20-річної українки.

У півфіналі Світоліна зустрінеться з ще однією провідною тенісисткою Петрою Квітовою з Чехії. Нагадаємо, що на її рахунку - перемога на Вімблдоні-2014. Втім, Світоліна вже обігравала грізну чешку після її тріумфу в Лондоні: на турнірі в американському Цинциннаті (така ж категорія, як і в Ухані) вона була сильніше Квітовою 6:2, 7:6. Втім, після такого успіху Світоліна в 1/4 фіналу поступилася Ані Іванович і не потрапила до півфіналу.

У підсумку, зараз вона має шанс не тільки в черговий раз обіграти Квітову, але і дійти до фіналу. А там - не такі вже й непереборні варіанти зустрічей з Ежені Бушар, Каролін Возняцкі, Тимей Бащинський. Грізні-то Серена Вільямс і Марія Шарапова вже припинили боротьбу на змаганнях.

Як би там не було, але Світоліної супроводжує удача - в 1/4 фіналу вона вийшла без боротьби через травму суперниці Габріели Мигурусы, тому була свіжою в протистоянні з Кербер. Знайшлося місце в битві і прояву справжнього бійцівського характеру: вигравши перший сет 6:4, Світоліна програвала у другій партії 1:4, але зібралася і в підсумку перемогла на тай-брейку.

Додамо, що півфінальна зустріч відбудеться 26 вересня.

Раніше повідомлялося, що завдяки успішному виступу в Ухані (призовий фонд - близько 2,5 мільйонів доларів) Світоліна подолала бар'єр в мільйон доларів призових рекордний для українського тенісу термін. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі