Українці зайняли четверте місце в загальному заліку Паралімпіади в Сочі

Поділитися
Українці зайняли четверте місце в загальному заліку Паралімпіади в Сочі © sochi2014.com
В Сочі завершилися зимові Паралімпійські ігри - українські спортсмени завоювали на них 25 медалей, що дозволило їм зайняти четверте місце в медальному заліку змагань.

В останній день змагань на зимових Паралімпійських іграх у Сочі українці завоювали чотири медалі, збільшивши загальну кількість нагород до 25.

Втім, з-за того, що золоті медалі в активі українців лише п'ять, збірна України заняля четверте місце в загальному медальному заліку, пропустивши вперед Канаду, Німеччину і Росію. За загальною кількістю нагород ми поступилися лише росіянам - 25 проти 80.

Відзначимо, що 16 березня українці піднімалися на п'єдестал пошани у трьох видах програми: срібло в лижній гонці на 10 км сидячи завоював Максим Яровий, Людмила Павленко, в активі якої вже було золото Ігор, фінішувала другою на 5-кілометровій дистанції на лижах сидячи. А в тій же дисципліні, тільки стоячи Юлія Батенкова і Олександра Кононова зуміли виграти відповідно срібло і бронзу.

Таким чином, Юлія Батенкова стала володаркою чотирьох медалей - три срібних і однієї бронзової, в активі Олександри Кононової - по одній нагороді кожної проби. Максим Яровий в останній день виграв третю медаль Сочі - на його рахунку два срібла і бронза.

Найбільше медалей в Сочі виграли: Віталій Лук'яненко (2-1-1), Юлія Батенкова (0-3-1), Оксана Шишкова (0-0-4), Олександра Кононова (1-1-1), Людмила Павленко (1-1-1), Олена Юрковська (0-2-1), Максим Яровий (0-2-1).

tacopshq.com

Також по одній нагороди вибороли наступні спортсмени: Григорій Вовчинський (золото), Анатолій Ковалевський (срібло), Ігор Рептюх (срібло) і Юрій Уткін (срібло).

Все ж в Сочі-2014 було розіграно 72 комплекти нагород. Нагадаємо, що на зимових Паралімпійських іграх у Ванкувері чотири роки тому українці здобули 19 медалей, з них 5 золотих. Тоді цього вистачило для п'ятого місця в медальному заліку. !zn

Читайте також:

Українські паралімпійці в Сочі переступили рубіж в 20 медалей

У перший день Паралімпіади в Сочі українці завоювали 5 медалей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі